Dinsdag 31 december 2002
Nieuwjaarswensen  

Ook op deze laatste dag van het jaar heeft Servais vanmorgen nog 3 uur getraind op de weg. "Traditioneel eten we dan oliebollen. Het was wel erg koud en we moesten lang wachten. Maar ja, je moet tradities in ere houden. Verder heb ik deze week nog best goed getraind ondanks het slechte weer. Elke dag toch een uur of 3. Een aantal keer in het bos, krachttraining in de gym en op de fiets en 2 keer 3 uur op de weg.", aldus Servais

Van de training of beter gezegd van het oliebollen eten hebben we nog 2 leuke foto's.
Klik op de foto hierboven om het album te openen

"Vanmiddag ga ik voor het eerst oliebollen bakken. Ik heb het recept van mijn ouders gehad. Ik hoop dat ik ze net zo lekker krijg als die van mijn ouders altijd zijn. Verder wil ik iedereen een gezond en gelukkig 2003 wensen en dat er maar vaak een reden is om de site te komen kijken." aldus Servais.

Tot slot wil ik jullie ook allemaal een prettige jaarwisseling toewensen en een fantastisch 2003. O ja, we zullen het nieuwe jaar beginnen met een primeur ! Vanaf middernacht zal de groepsfoto van de Quick Step-Davitamon ploeg online staan op onze site. We mochten de foto pas publiceren vanaf 1 januari en dat doen we dan ook netjes. groeten Kim
 
Zaterdag 28 december 2002

De publiciteitsfoto's van Servais
Begin december werden tijdens het trainingskamp in St. Raphaël de publiciteitsfoto's gemaakt van de Quick Step-Davitamonploeg.
Ook van de fotokaart van Servais werden er verschillende versies gemaakt. De beste 6 foto's hebben we in een fotoalbum geplaatst. Klik op de foto hiernaast om het album te openen.

klik hier voor het fotoalbum met de  publiciteitsfoto's van Servais

Komende week volgen er nog meer leuke foto's en ook de groepsfoto die gemaakt werd tijdens dat trainingskamp.
Dindag 24 december 2002

Wij wensen jullie allemaal
Prettige Kerstdagen toe !

Maandag 23 december 2002

Servais is weer terug thuis van Lanzarote
"Ik heb zaterdagavond een goede vlucht gehad zonder vertragingen. Rond 00u30 was ik weer thuis. Gisteren heb ik een rustdag genomen en vandaag heb ik krachttraining gedaan. De komende week neem ik een klein beetje gas terug en na de kerstdagen gaan we weer goed trainen.", aldus Servais.

Vrijdag 20 december 2002

"Vandaag hebben we wederom 5 uur getraind, maar iets minder hard dan gisteren. We waren nog met 6 man en hebben weer in de bergen getraind.
Het was hier in Lanzarote een graad of 25", aldus Servais.

Morgen alweer de laatste dag van het trainingskamp.

In de ochtend trainen de mannen nog een 3 tal uurtjes. Om 14u30 vertrekken Servais, Jeroen, Martin en Max uit club La Santa naar het vliegveld. Omstreeks 16u45 vliegen ze richting Dusseldorf waar ze rond 21u55 landen. En daarna is het nog 180 km met de auto naar Meerle. Het zal morgen dus weer een lange dag worden!

Vandaag hebben we weer 2 foto's toegevoegd aan het fotoalbum. Klik op de foto om het album te bekijken.
Donderdag 19 december 2002

"Vandaag was het een mooie dag op Lanzarote. We hebben 5 uur getraind, waarvan een deel door de bergen. Het tempo zat er weer goed in, 33 gemiddeld. Het was 25 graden en er was bijna geen wind. Onderweg heb ik nog een aantal foto's gemaakt. Na de training zijn we nog

even op de atletiekbaan wezen kijken. De Duitse ploeg was daar aan het trainen. Wel leuk om te zien", aldus Servais

Klik op de foto hiernaast om de 5 foto's van vandaag te bekijken!
Woensdag 18 december 2002
De zon schijnt weer in Lanzarote

De afgelopen dagen zat het weer in Lanzarote niet mee. Maar vandaag was het gelukkig weer droog. De zon schijnt dus weer boven de Canarische eilanden, al was er vandaag nog wel veel wind.

"Bij het begin van de training waren de wegen nog nat, maar gedurende de dag werd het steeds beter en kwam de zon er af en toe doorheen. Vandaag trainde we met 12 man. We reden een lekker tempo en deden een duurtraining van 4 uur. Na de training hebben we nog wat gegeten op het terras in de zon."

"Vanaf morgen geven ze echt mooi weer. Dan gaan we de trainingsduur iets opvoeren en trekken we de bergen in."aldus Servais.

Uiteraard heeft Servais vandaag weer een aantal foto's gemaakt. Klik op de foto hierboven om het fotoalbum 'Lanzarote' te openen.

Morgen melden we ons weer met nieuws en hopelijk een paar mooie foto's uit de bergen!

Dinsdag 17 december 2002
Dag 3: SPINNING
"Vandaag was het niet zo'n fijne dag hier in Lanzarote. Vanmorgen viel de regen met bakken uit de lucht en besloten we om te wachten tot het droger werd. Dat werd het rond de middag. We zijn snel iets gaan eten en daarna de fiets op. Het begon al snel weer te regenen, wat in principe niet zo erg was, maar het waaide daarbij zo hard, dat we bijna van de weg af waaide. We zijn toen maar terug gedraaid, want het was onverantwoord.
Hierna zijn we naar de fitness gegaan en hebben we krachttraining gedaan en wat gespind. In totaal toch nog een uur of 2 bezig geweest. Voor morgen stond er een rustdag gepland, maar deze hebben we vandaag een klein beetje gehad.", aldus Servais
klik hier voor het fotoalbum  'Trainingskamp Lanzarote'
Maandag 16 december 2002
Dag 2 van het trainingskamp viel behoorlijk in het water

Het regende vandaag in Lanzarote. Maar desondanks werkte Servais toch z'n trainingsprogramma af. Bij een temperatuur van 25 graden (tja, zo slecht is het dus nog niet) en in de korte broek deed Servais een duurtraining van 4 uur.

Foto's van de training vanmiddag hebben we niet. Maar we hebben er wel eentje van Servais tijdens de krachttraining van vanavond.

Klik op de foto om het fotoalbum Lanzarote te openen.
Zondag 15 december 2002
Dag 1: trainingskamp Lanzarote
De eerste foto's uit Lanzarote liegen er niet om. De mannen hebben daar echt niets te kort. Zon, zee, strand, bergen en mooie vrouwen. Ja ja, Lanzarote is bij uitstek de beste plaats om tijdens de wintermaanden te trainen.

"Vandaag hebben we 4 uur getraind. Maar we hebben het wel in 2 etappes gedaan, want we moesten nog de wagen die we gisteren op het vliegveld hadden gehuurd, terugbrengen naar het vliegveld. Eerst hebben we 2 uur getraind, daarna de auto weggebracht en dan weer 2 uur getraind. Alles is hier ok, 25 graden en volop zon. We komen de dagen hier wel door!" aldus Servais.

fotoalbum: dag 1 Lanzarote

Om de 4 foto's van vandaag te bekijken klik je op de foto hierboven.
   
Zaterdag 14 december 2002
Een verslagje van de trainingen van afgelopen week

Afgelopen week was vooraf al gepland als een herstelweek. Er stonden dus geen lange trainingen op het programma, wat ook niet mogelijk was door het koude weer. "Ik heb dus gewoon mijn schema kunnen volgen en ik ben weinig op de weg gaan rijden", aldus Servais.

Hieronder een overzicht van de trainingsweek:

  • zaterdag: krachttraining
  • zondag: een veldtoertocht
  • maandag: de test in Leuven en daarna krachttraining
  • dinsdag: krachttraining op de roller
  • woensdag: een crosstraining (2u30) bij Nico van Hest in Alphen, en daarvoor deed Servais nog krachttraining
  • donderdag: achter de derny op de baan in Amsterdam
  • vrijdag: krachttraining, met in totaal 1u30 op de fiets (heen en terug rijden en een warming-up)
Vanaf vandaag is Servais met een aantal wielervrienden op trainingskamp in Lanzarote. De komende dagen houden we jullie op de hoogte met foto's en verslagjes vanuit Lanzarote.
   
Vrijdag 13 december 2002
Servais morgen op trainingskamp

Servais vertrekt morgenmiddag om 12u40 samen met Max van Heeswijk op trainingskamp naar Lanzarote. "Er waren geen gunstige vluchten te vinden", aldus Servais. Vandaar dat ze vanuit Düsseldorf naar Lanzarote vliegen. Vanuit Meerle is het eerst nog zo'n 180 km met de auto naar Düsseldorf. Om 16u00 plaatstelijke tijd (das 1 uur vroeger dan hier) landen ze op Lanzarote. De mannen verblijven in Club La Santa tot de 21e december.

Uiteraard houden we jullie de komende dagen op de hoogte vanuit Lanzarote.

   
woensdag 11 december 2002
Docusoap rond de Quick Step-Davitamon ploeg !
Gisteren kregen we nog een mooie foto van de Quick Step - Davitamon ploeg op training in St Raphaël. De foto werd gemaakt door Wim Van de Voorde van Sylvester productions. Hij was begin december met de ploeg mee op trainingskamp om te researchen voor een dokusoap over de Quick Step-Davitamon ploeg. De serie zal vanaf het voorjaar wekelijks te zien zijn op de Belgische TV !
Welke zender de serie gaat uitzenden is nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte!
   
Nieuwe foto's uit de Zesdaagse van Amsterdam
We hebben 8 nieuwe foto's toegevoegd aan het fotoalbum van de Zesdaagse van Amsterdam 2002
Klik op de foto om het fotoalbum te openen.
   
Website Quick Step-Davitamon ONLINE
Sinds vanmiddag is de nieuwe website van Quick Step-Davitamon online ! Klik op het logo om de website te openen.
   
Maandag 9 december 2002
Foto van de medische test
"De uitslag van de test was een stuk beter dan vorig jaar deze tijd", aldus Servais.
Hiernaast nog een foto van de Servais tijdens de maximaal-test van vandaag.
 
2 nieuwe foto's van Britt uit de Pruimentour
Ieder jaar op de 1e zondag van september wordt in Baarle de Pruimentour gehouden. Afgelopen jaar was ook Britt, het dochtertje van Servais van de partij. In september kon je al
3 foto's uit de Pruimentour bekijken op onze site. Alleen de podiumfoto en de beker ontbraken nog. Wel, Servais heeft de foto's opgezocht en we hebben ze toegevoegd aan het fotoalbum van de Pruimentour. Leuk detail! Net als Servais werd ook Britt 3e tijdens haar aller 1e wedstrijd!
 
Medische test in Leuven
Vandaag doet Servais een medische test in Leuven. Alle renners bij Quick Step-Davitamon moeten een aantal keer per jaar deze test uitvoeren. De test bestaat uit een vetpercentage meting en een maximaal-test.
Het vetpercentage wordt op verschillende plaatsen van het lichaam gemeten, vervolgens worden de renners onder water gewogen. De maximaal-test wordt uitgevoerd op de eigen racefiets die gemonteerd wordt op een ergometer. De intensiteit wordt trapsgewijs opgevoerd. Continu worden de hart- en trapfrequentie en het geleverde vermogen (watt) gemeten en wordt ook de melkzuurconcentratie in het bloed bepaald. Ook de lucht die de renners tijdens de test in- en uitademen wordt continu geanalyseerd.
Op deze manier krijgt men een zicht op de conditie van de renners. Uiteraard worden deze testresultaten vertaald naar een trainingsschema.

Vanavond weten we dus hoe Servais er voor staat!

Begin dit jaar hebben we van deze test een fotoreportage gemaakt. Klik hier
om de foto's te bekijken
 
Zaterdag 7 december 2002
De nieuwe website is ONLINE !
Eindelijk is het zover! De nieuwe website van Servais is online. Vanaf vandaag zijn we dus te bereiken via www.servaisknaven.nl. De afgelopen weken heb ik keihard gewerkt om deze site te maken. Heel wat nachtelijke uurtjes heb ik achter de computer doorgebracht. Maar het resultaat mag er denk ik wel zijn.
Uiteraard zal Servais weer regelmatig een column schrijven en via de nieuwspagina houd hij ons op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Nieuw is de column "Aan de kant" met Evert De Moor. Verder hebben we ook nog een aantal kleine wijzigingen gedaan. Zo hebben we geen apart fotoalbum of knipselpagina. Alle foto's, knipsels, uitslagen en nieuws kan je per jaar terugvinden in de carrière.
Ik wens jullie heel veel surfplezier op onze nieuwe site en we zijn uiteraard benieuwd naar jullie reacties!
Kortom, ik heb heel veel zin om er weer een fantastisch wielerseizoen van te maken op www.servaisknaven.nl

Kim Craeninckx
de webmaster
 
Wedstrijdprogramma 2003
In de profcarrière 2003 kan je een overzicht terugvinden van het wedstrijdprogramma van Servais. Zoals het programma er nu uitziet, heeft Servais de meeste koersdagen van de hele ploeg tot de Tour. Servais zal niet starten in de Amstel Gold Race en dit heeft te maken met de finish die vanaf dit seizoen boven op de Cauberg ligt. Ook Veenendaal-Veenendaal staat niet op het wedstrijdprogramma omdat daar de TT3 ploeg zal starten. Dit betekent dat Servais na de Scheldeprijs (16 april) een rustperiode heeft van een 3 tal weken. Daarna volgen Duinkerken, de ronde van Belgie, Duitsland en Zwitserland en het NK. Misschien ook nog de Tour, maar dat is op dit moment nog niet zeker.
 
Vrijdag 6 december 2002
Het trainingskamp zit erop !
Het eerste trainingskamp van de Quick Step-Davitamon ploeg zit erop. Vanmiddag vertrekken de mannen vanuit Nice terug naar Brussel waar ze rond 17u30 landen. Eind volgende week gaat Servais met oa Max van Heeswijk op trainingskamp naar
Lanzarote.

O ja , hiernaast nog een laaste foto vanuit het trainingskamp. Servais samen met een aantal mecaniciens en soigneurs op de foto.
 
Woensdag 4 december 2002
Verslagje van Servais uit St Raphaël
Vandaag hadden de jongens in St. Raphaël een rustig dagje. "We zijn op de fiets naar Cannes geweest en terug. In Cannes hebben we een cappucino gedronken. Gemiddeld 35 gereden, een lekker tempo voor 4 december. Opvallend was dat er sneeuw lag net voor Cannes, langs de kust, terwijl het in Cannes 15 graden was.
Volgens Virenque was dat normaal, omdat op de plek waar sneeuw lag, de zon nooit schijnt vanwege de bergen. Het ligt daar altijd in de schaduw." aldus Servais.
Verder zijn deze week zo goed als alle sponsors op bezoek geweest en hebben de renners daar kennis mee kunnen maken.
O ja, het programma van Servais voor de eerste maanden van 2003 is bekend. As zaterdag kan je het wedstrijdprogramma van Servais op onze nieuwe website bekijken. We kunnen al wel verklappen dat Servais van start gaat in de Ronde van Qatar!
 
Dinsdag 3 december 2002
Nieuwe foto's vanuit St. Raphaël
Ook vandaag kregen we van Servais weer een aantal foto's uit het trainingskamp in St Raphaël. Vanmorgen hebben de jongens weer 3 uur getraind en verder werden er vanmiddag weer foto's gemaakt.

Klik op de foto om het fotoalbum te openen
Klik hier voor het fotoalbum van het trainingskamp
 
Maandag 2 december 2002
De nieuwe TIME-fiets van Servais

Servais heeft vandaag foto's gemaakt van zijn nieuwe fiets. Zoals jullie al weten rijdt Quick Step-Davitamon het komende jaar op Time fietsen. De nieuwe fiets zal bestaan uit een volledige carbon-kader. De meeste onderdelen worden geleverd door Campagnolo. En verder is deze fantastische fiets uitgerust met:

  • het nieuwe model Time pedalen
  • Mavic wielen
  • Hutchinson banden, tubes voor de wedstrijden en bandjes voor de trainingen
  • Elite bidonhouders en bidonnen
  • San Marco zadels
klik hier voor het fotoalbum van de TIME-fiets
De trainingsfietsen zullen voorzien zijn van een SRM-systeem, waarop je de snelheid, hartslag, trapfrequentie en het Wattage kan aflezen.

Ondertussen is ook de groepsfoto van de Quick Step-Davitamon ploeg gemaakt. Helaas kunnen we jullie deze foto's nog niet laten zien. We moeten nog ff wachten tot de nieuwe website van Quick Step-Davitamon online is ! Ja, we moeten hun ook een primeur geven hé !!
   
zondag 1 december 2002
Tom Boonen ploeggenoot van Servais

Tom Boonen werd gisterenavond met het privé-vliegtuigje van co-sponsor Latexco overgevlogen naar het trainingskamp in St Raphaël. Vanmorgen trainden Tom voor het eerste samen met zijn nieuwe ploegmaten. Vanavond zal ook Sven Vanthourenhout naar St Raphaël afreizen, zodat de groepsfoto van de Quick Step-Davitamon ploeg gemaakt kan worden.