zaterdag 26 april 2003
. Uitslag van de PRIJSVRAAG
door webmaster
De afgelopen weken hebben we ontzettend veel reacties gekregen op onze prijsvraag. En vandaag is tijd voor de uitslag en de prijswinnaars.

Eerst een overzichtje van de vragen en juiste antwoorden:
1. Hoeveel criteriums reed Servais in 2002 na de Tour de France? 10
2. Met welk rugnummer reed Servais de GP Rik van Steenbergen in 2002? 53
3. Hoeveel wedstrijden won Servais in 2001? 4
4. Op welke plaats finishte Servais tijdens de proloog van de Giro in 2000? 10
5. Met welk rugnummer behaalde Servais zijn eerste overwinning in 2003?
17
Het antwoord op onze prijsvraag = 94


Tussen alle goede inzendingen hebben we 1 winnaar en 2 troostprijswinnaars geloot.

De winnaar is Johan Louwerse uit Vlissingen.
Hij ontvangt het DAVITAMON gezinspakket, 2 gesigneerde posters en een polo shirt.

De troostprijswinnaars zijn:
- Bas Michielsen uit Rotterdam
- Philip van der Ploeg uit Waddinxveen
Zij ontvangen 2 gesigneerde posters en een poloshirt.

De prijzen worden maandag per post naar onze winnaars verzonden !

Begin juni doen we weer een nieuwe prijsvraag en ook dan zal Davitamon weer een hele leuke prijs beschikbaar stellen.
Trouwens vanaf volgende week kan je de polo shirts van ServaisKnaven.nl bestellen via onze website. Hou ons dus in de gaten !
 
 

dinsdag 22 april 2003
. Profronde van Made
door webmaster
Gisteren stond Servais aan de start van de 62e editie van de Profronde van Made. Het was lekker weer en het publiek was dan ook massaal naar Made afgezakt.
Vlak voor de start van het criterium reden de profs eerst nog koppelkoers met een aantal jeugdrenners. In het fotoalbum staan er 2 foto's van het team van Servais tijdens de koppelkoers.
Na de huldiging en nog een ere-ronde voor de jeugdrenners ging het criterium om 17u00 van start. En Servais had er zin in hoor! Hij demarreerde meteen uit de groep en kreeg Stefan Van Dijck mee. In de eerste 2 uur van de koers waren er verschillende kopgroepjes. Servais liet zich dan ook regelmatig in een kopgroepje zien. In de laatste 20 kilometer ging de beslissende kopgroep weg. Servais, Andreas Klier, Johan Museeuw, Stefan Van Dijk, Roy Sentjens, Peter Van Petegem, Martin Van Steen, Steven De Jongh, Mathey Pronk, Max Van Heeswijk en Van Stralen vormden het elftal dat de finale in ging.
Op twaalf ronden voor het einde opende Servais de finale. Ook Klier, De Jongh en Van Schalen probeerde het. Maar het waren allemaal speldenprikken. Op ongeveer 3 ronden van het einde gingen Van Petegem, De Jongh en Van Heeswijk in de aanval en zij mochten dan ook de eindspurt gaan voorbereiden. Peter van Petegem was de sterkste in de sprint voor Steven de Jongh en Max van Heeswijk. De sprint van de achtervolgende groep werd gewonnen door Stefan van Dijk, voor Andreas Klier en Servais.

De uitslag:
1 Peter van Petegem
2 Steven.de Jongh
3 Max van heeswijk
4 Stefan van Dijk
5 Andres Klier
6 Servais Knaven

In het fotoalbum "Profronde van Made" hebben we uiteraard een aantal foto's geplaats. Klik op de foto hierboven om het album te openen.
De komende 2 weken heeft Servais een rustperiode. Op 7 mei gaat hij weer van start in de 4-daagse van Duinkerken. Servais zal tijdens de maanden mei en juni een aantal rittenkoersen rijden in voorbereiding op de Tour de France.
 
 

maandag 21 april 2003
. Uitslag Profronde van Made
door webmaster
1 Peter van Petegem
2 Steven.de Jongh
3 Max van heeswijk
4 Stefan van Dijk
5 Andres Klier
6 Servais Knaven

Een verslagje en foto's volgen morgenmiddag op de website !!!!!
 

 


zondag 20 april 2003
. 62e Profronde van Made
door webmaster

Servais gaat morgen (paasmaandag) van start in de Profronde van Made. Made is het 1e profcriterium van het jaar waar het publiek de helden uit de voorjaarsklassiekers in levende lijven aan het werk kan zien. Naast Servais zullen oa Johan Museeuw, Tom Boonen, Peter van Petegem, Robbie McEwen, Andreas Klier, Max van Heeswijk, Bart Voskamp en Marc Wauters aan de start verschijnen. De organisatoren hebben dus een mooi deelnemersveld bij mekaar gekregen. De profronde van Made telt ook mee voor het Nederlands Profcriterium Klassement 2003. Voorlopig hebben zich 9 profcriteriums aangemeld voor dit regelmatigheids - klassement

webiste Profronde van Made

voor beroepsrenners. Na Made gaat het Nederlands Profcriterium Klassement verder met de na-Tour-criteriums te beginnen in de Acht van Chaam op woensdag 30 juli.

De Profronde van Made gaat morgen om 17u00 van start in het centrum van Made. Meer info kan je vinden op de website van de Profronde van Made.

Morgenavond (laat) uiteraard een verslagje en foto's op onze website.

 

 


vrijdag 18 april 2003
. Nieuwe foto's uit Parijs - Roubaix
door webmaster

Het fotoalbum 'Parijs - Roubaix' hebben we aangevuld met 9 foto's die exclusief voor onze website werden gemaakt door Susanne en Florian Schaaf.

Klik op de foto hiernaast om het album te openen.

Onze Duitse vrienden hebben op hun website ook een speciale fotoreportage gemaakt over Servais en onze website. Dus snel effe kijken op www.cyclingpictures.de

Ook hebben we vandaag een aantal krantenknipsels naar aanleiding van de Scheldeprijs toegevoegd aan de prof 2003 carrière.
 

 


woensdag 16 april 2003
. Verslagje Scheldeprijs
door Servais

De benen waren vandaag beter dan ik verwacht had. Vanochtend voelde ik me nog moe en ik zag het niet zo zitten. De kans dat het niet goed zou gaan, was in mijn ogen groter dan de kans dat het wel goed zou gaan. Parijs-Roubaix hakt er altijd wel in. Daar heb je toch een dag of 4 voor nodig om van te herstellen. Afgelopen jaren was Veenendaal-Veenendaal altijd na Parijs-Roubaix, en daar reed nooit echt goed. Maar vandaag was het anders. Vanaf het

begin ging het goed en ik heb me redelijk rustig kunnen houden. Als ploeg hebben we vol doorgetrokken bij de 2e passage van de kasseien in het Pulderbos. We reden met 7 man weg en ik zat goed mee. Daarna reed ik nog een tijdje met Henk Vogels voor de eerste groep uit, maar dit was zinloos. Hierna ben ik nog een aantal keer weggeweest met een klein groepje,maar we werden telkens teruggepakt. Op de plaatselijke ronden gingen Lotto en Telekom rijden voor McEwen en Zabel. Onze tactiek was om eerst de jonge
mannen (Nuyens en van Goolen) te laten demareren, om zo de organisatie te ontregelen. Dit werkte goed. Een aantal mannen van Telekom en Lotto konden niet meer van voren blijven en de organisatie werd minder. Daarna was het aan mij, Boonen en VDB om iets te proberen. Met het ingaan van de laatste ronde ben ik gedemareerd. Het peloton kwam bijna terug en toen ben ik nog een keer gegaan. Ik kreeg 3 sprinters mee: Kirsipuu, Capelle en Radochla. In de sprint was ik kansloos tegen deze mannen. Ik heb dan ook vrij zuinig gereden in deze kopgroep, zodat ik op het einde nog zou kunnen demareren. Dit was mijn enige kans. Het peloton bleef de hele tijd op 10 seconden hangen en op 2km van de finish wist ik dat we vooruit zouden blijven. Op 1200 meter ben ik gedemareerd. Ik hoopte dat de 3 sprinters naar elkaar zouden gaan kijken, maar dit was helaas niet het geval. Capelle reed het eerste stuk dicht en Kirsipuur daarna de rest. Even later demareerde Capelle en niemand wou het gat dicht rijden. De overwinning was weg. Ik ben toen de laatste 500 meter op kop gaan rijden van het groepje, zodat we in ieder geval het peloton voor zouden blijven. Dit lukte en ik werd 4e.
Weer net niet dus, maar ik kan wel terugkijken op een goede week: 5e in Gent Wevelgem, 7e in Roubaix en vandaag 4e.
Nu heb ik even een rustperiode. Ik rijd zondag niet in de AGR, dit is gewoon te lastig voor mij en daarbij hebben we genoeg andere jongens in de ploeg die deze koers wel goed aankunnen. Maandag rijd ik in Made en daarna is de volgende wedstrijd de 4-daagse van Duinkerken, die geloof ik op 9 mei begint.

Ik ga nu een aantal dagen lekker niks doen en genieten van de kinderen en het mooie weer.

 

. Servais 4e in de Scheldeprijs !
door webmaster

Vanmiddag waren we met het webteam aanwezig bij de Scheldeprijs in Schoten. En wat hebben we in spanning bij de finish staan wachten op Servais. Zou het vandaag dan toch lukken? In ieder geval heeft Servais vandaag weer sterk gereden hoor! En ja, er waren weer 3 van die snelle mannen mee in de ontsnapping. Toch weer een mooie klassering en we hebben weer genoten hoor !
Een aantal foto's van vanmiddag staan intussen in het fotoalbum van de Scheldeprijs. Klik op de foto hierboven om het album te openen.

De uitslag:
1 Ludovic Capelle (Bel) Landbouwkrediet-Colnago 4.40.00 (44.1 km/h)
2 Jaan Kirsipuu (Est) Ag2r-Prevoyance
3 Steffen Radochla (Ger) Team Coast
4 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon
5 Erik Zabel (Ger) Team Telekom 0.01

Multimedia:
Klik hier voor een kort verslagje van de Scheldeprijs uit het VTM nieuws
Klik hier voor een interview met Servais vlak na de finish (Michel Wuyts - CANVAS)

 


dinsdag 15 april 2003
. Servais morgen in de Scheldeprijs
door webmaster

Morgen gaat Servais van start in de 91e editie van de Scheldeprijs Vlaanderen. Vorig jaar was Robby McEwen de snelste en in 1998 won Servais deze wedstrijd van 1categorie. En wie weet staat hij morgen weer op het podium in Schoten. De renners starten morgenochtend om 11u40 op de Grote Markt van Antwerpen. De Scheldeprijs gaat over een afstand van 200 km met in de finale 3 plaatselijke rondes van 15 km. De finish is voorzien rond 16u50 aan de Churchilllaan in Schoten.

Morgenmiddag zijn we met het webteam weer aanwezig in Schoten. Een verslagje en foto's volgen morgenavond op de website!

 

. Nieuwe foto's ONLINE
door webmaster

De afgelopen dagen kregen we weer een aantal foto's toegestuurd uit de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.
In het fotoalbum 'Parijs-Roubaix' staan er nieuwe actiefoto's die Luc Claessen speciaal voor onze website maakte. Ook onze Duitse vrienden Susanne & Florian Schaaf maakten een aantal mooie foto's bij de ploegenvoorstelling. Er volgen deze week nog een aantal foto's van bij de start en finish in Roubaix !

In het fotoalbum 'Ronde van Vlaanderen' staan er nieuwe foto's van Servais bij de start en ook een aantal hele mooie actiefoto's die gemaakt werden door Susanne en Florian Schaaf.

Trouwens ook dit jaar zullen Susanne en Florian Schaaf tijdens de Ronde van Duitsland weer dagelijks de foto's voor onze website verzorgen !

 


zondag 13 april 2003
. Verslagje Parijs-Roubaix
door Servais
Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn prestatie van vandaag. In het begin had ik niet echt goede benen, maar vanaf het Bos van Wallers ging het heel goed. Telkens goed van voren en nooit problemen om met de besten mee te kunnen. Op een gegeven moment reed ik met Tafi weg. Johan reed even later lek op de kasseien. Pieri, van Petegem en nog 2 renners kwamen bij Tafi en mij. Vanaf toen had ik de opdracht om niet meer op kop te rijden en proberen om de organisatie in de kopgroep te ontregelen. Daar waren de andere koplopers niet echt blij
mee. Ze werden nerveus en gingen demareren. Dit was eigenlijk wel goed voor Johan, maar Johan had vandaag niet de benen om de jump van de achtervolgende groep naar ons te maken. Ondertussen kostte het mij veel energie om telkens mee te springen als er gedemareerd werd. Ik voelde de krachten langzaamaan uit mijn benen vloeien. Toen van Petegem in de aanval ging op 20km van de finish kon ik gewoon niet mee. Ik had niet de power. Daarna kon ik echter wel een groepje blijven met o.a. Tafi. Uiteindelijk sprintten we voor de 5e plaats. Ik werd 7e. Een mooie uitslag, waar ik tevreden
fotoalbum Parijs-Roubaix
mee ben. Als ploeg was het een stuk minder dan we de afgelopen jaren gewend waren, maar ja, het moest een keer gebeuren.

 

. Servais knap 7e in de 101e editie van Parijs-Roubaix !
door webmaster

Na 261 kilometer en 26 stoffige Franse kasseistroken won Peter van Petegem vanmiddag de sprint op de wielerbaan van Roubaix van zijn medevluchters Dario Pieri en Vjatsjeslav Jekimov. Als gevolg van het mooie weer was het beeld van 'De Hel van het Noorden' anders dan de afgelopen jaren. In plaats van de gebruikelijke glij- en glibberpartijen hulde het peloton zich in het stof.
Servais finishte knap als 7e en was hiermee beste Nederlander en Quick Step Davitamon renner. Mooie uitslag Servais, we hebben weer genoten!


Ondertussen hebben we de eerste foto's online in het fotoalbum 'Parijs-Roubaix'. Klik op de foto hierboven om het album te openen. Met dank aan Marc Stragier voor de foto's na de finish op de wielerbaan. Ook het radio interview met Servais vlak na de finish staat online op de site.

 

Radio interview
Klik hier
voor een interview met Servais vlak na de finish (NOS Langs de Lijn)

 

De uitslag
1 Peter Van Petegem (Bel) Lotto-Domo 6.11.35 (42.144 km/h)
2 Dario Pieri (Ita) Team Saeco
3 Viatcheslav Ekimov (Rus) US Postal-Berry Floor
4 Marc Wauters (Bel) Rabobank 0.15
5 Andrea Tafi (Ita) Team CSC 0.36
6 Romans Vainsteins (Lat) Caldirola-Sidermec-Saunier Duval
7 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon
8 Daniele Nardello (Ita) Team Telekom
9 Rolf Aldag (Ger) Team Telekom
10 Serguei Ivanov (Rus) Fassa Bortolo 1.08

 

 


zaterdag 12 april 2003
. De mooiste koers van het jaar !
door webmaster
Morgen is het zover: Parijs-Roubaix! De Hel van het Noorden is de mooiste koers uit de klassiekerreeks. De beelden van 2 jaar geleden kennen we uiteraard nog allemaal. Servais maakte op zondag 15 april 2001 een beresterke indruk en schuwde geen moment om het vuile werk op te knappen. Hij was de hele dag voorin de koers te vinden. Een prachtige solovlucht volgde. Jahoor, Servais was die dag de koning van de keien!
Morgen de 101e editie van Parijs-Roubaix, de renners krijgen 26 kasseistroken voor de benen. Samen goed voor 49,1 km gedokker op de stenen van de Franse Hel. Het peleton gaat om 11u00 van start in Compiegne en de finish is voorzien rond 17u30 op de wielerbaan van Roubaix.
 

O ja, Servais rijdt morgen met rugnummer 6. Dus hou hem in de gaten !

 

. Multimedia en krantenknipsel
door webmaster

Klik hier voor de voorbeschouwing op Parijs-Roubaix met Servais
NOS Studio Sport (12-04-2003)

Klik hier voor het krantenknipsel "In Parijs-Roubaix terug naar de heroïek"
Eindhovens Dagblad (12-04-2003)

 
 

vrijdag 11 april 2003
. Verkenning Parijs-Roubaix
door Servais
De hel lag er vandaag droog bij en het was al behoorlijk stoffig. We hebben 90 km gereden en het ging best lekker. Ik heb woensdag een nieuwe fiets gekregen, speciaal voor zondag. De achtervork is wat langer, zodat er meer ruimte zit tussen de band en het frame, dit voor het geval het regent. De buizen zijn van carbon (net als de andere fiets van mij), maar de aanhechtingen tussen de buizen zijn van staal (bij de gewone fiets is dit van aluminium). Hierdoor is de fiets iets minder stijf en veert hij wat meer op de kasseien. De vork is eveneens anders. Hij staat wat meer naar voren. Ook hierdoor is het wat comfortabeler op de stenen. Verder rijden we met bredere banden, 25 mm ipv 22, en zit er minder lucht in. Hoeveel, dat is ons geheim hahaha.
Het was druk tijdens de training. Een stuk of 5 motoren van de TV, auto's met camera's erin en veel journalisten. Na de training was er nog een persconferentie. Hierna zijn we naar ons hotel gegaan en zijn we daar gemasseerd en verder wat gerust. Morgen gaan we 's ochtends nog wat trainen, waarna we rond half 1 naar Compiegne rijden, waar de ploegenvoorstelling is. Daarna gaan we naar het hotel. Dan begint het aftellen...

 

. Servais morgenavond in Studio Sport
door webmaster

Studio Sport heeft gisteren opnames gemaakt tijdens de training van Servais en Max van Heeswijk. Morgenavond zal deze reportage worden uitgezonden in Studio Sport om 19u10 en 22u20 op Nederland 2.

Verslaggever Jeroen Koster van NOS Studio Sport maakte alvast een aantal foto's voor onze site!
Klik hier om het fotoalbum te openen. Op de foto's zie je dat Servais en Max achter de auto rijden, zodat de cameraman opnames kan maken.

De foto's van de verkenning van vanmiddag volgen zo snel mogelijk op onze website!

 

 


donderdag 10 april 2003
. Nieuwe foto's (geplaatst om 19u00)
door webmaster
De afgelopen week kregen we een aantal foto's van Servais uit verschillende koersen toegestuurd. We zetten de fotoalbums met de nieuwe foto's ff op een rijtje:
  • Klik hier voor het fotoalbum "Gent-Wevelgem"
    9 nieuwe foto's gemaakt door Cor Vos
  • Klik hier voor het fotoalbum "E3 prijs Harelbeke"
    2 nieuwe foto's gemaakt door Cor Vos
  • Klik hier voor het fotoalbum "3 daagse De Panne - 1e etappe"
    3 nieuwe foto's gemaakt door Susanne en Florian Schaaf (www.cyclingpictures.de)
  • Klik hier voor het fotoalbum "De Ronde van Vlaanderen"
    1 nieuwe foto's gemaakt door Graham Watson
Krantenknipsels
Klik hier voor het krantenknipsel "Knaven naast zege in Gent - Wevelgem"
uit Algemeen Dagblad (10-04-2003)

Klik hier
voor het krantenknipsel "Klier houdt de zege binnen de familie"
uit BN De Stem (10-04-2003)
Klik hier voor het krantenknipsel "Servais Knaven erkent meerdere in Andreas Klier"
uit De Gelderlander (10-04-2003)
 

 

. Nieuwe foto's uit Gent - Wevelgem (geplaatst om 07u00)
door webmaster
We hebben vandaag het fotoalbum "Gent-Wevelgem" aangevuld met nieuwe foto's die we gisteren maakten tijdens de wedstrijd. Ook een aantal mooie actiefoto's van Servais uit Gent-Wevelgem staan nu in het fotoalbum. Klik op de foto hiernaast om het album te openen.

Nieuw TV fragment
Klik hier voor een kort interview met Servais (VTM journaal)
 
 

woensdag 9 april 2003
. Verslagje Gent - Wevelgem
door Servais
Ik was er vandaag heel dicht bij. Toen ik wegreed uit de kopgroep en gelijk een aardig gat had, dacht ik dat ik het ging halen. De achtervolgers hadden moeite om dichter bij te komen. Ik hoopte dat bij hun de samenwerking zou stokken, maar dat was niet zo. Toen ik teruggepakt werd, ging ik er vanuit dat Tom Boonen met gemak de sprint zou gaan winnen; hij had immers niet op kop hoeven rijden in de achtervolging. De koers was echter behoorlijk lastig geweest, en dan is niemand nog ergens zeker van. Ik reed op kop van de kopgroep tot een kleine 300 meter van de streep. Jammer voor ons werd Tom pas 3e. Ikzelf werd dus 5e. Toch ben ik met een heel goed gevoel thuis gekomen. De benen waren vandaag heel goed. Ik heb het nodige werk voor de ploeg kunnen doen (vooral voor de 2 beklimmingen van de Kemmelberg), en ik reed daarna nog voor de winst ook. Ik ben blij dat na de ziekte van vorige week de goede benen weer terug zijn en dat de conditie er niet teveel onder heeft geleden. Net op tijd dus, voor wat, voor mij, de mooiste koers van het jaar is.
In huize Knaven was iedereen toch wel een beetje blij dat Andreas (Klier) gewonnen had, maar 1 persoon was bijna net zo blij als de winnaar zelf: Senne. Het was toch háár Peetoom die vandaag won!!!!
 
. Jammer dat het net niet lukte!
door webmaster
Vanmiddag waren we met het webteam weer aanwezig bij Gent-Wevelgem. Er was vanmorgen heel veel volk op de been bij de start in Deinze. Het was dan ook niet eenvoudig om foto's te maken. Maar we hebben er toch een aantal van Servais gemaakt. En wat een spannende finale hebben vandaag gezien. Heel jammer dat Servais op 2 kilometer voor de finish werd teruggepakt. We hadden het hem zo gegund. Hij is in ieder geval klaar om zondag weer een mooie Parijs-Roubaix te rijden!
Fotoalbum Gent Wevelgem
Een aantal foto's van vanmiddag staan reeds in het fotoalbum. Klik op de foto hierboven om het album te openen. Morgenavond volgen er nog meer !!!

DE WEDSTRIJD IN HET KORT:
Het was dus Andreas Klier van de Telekom ploeg die vanmiddag in de sprint de 65e editie van Gent-Wevelgem won. Hij haalde het na 204 kilometer koers van de Australier Henk Vogels (Navigators) en Tom Boonen (Quick Step-Davitamon).
Een eerste echte afscheiding kregen we na zowat 95 kilometer koers. Onder impuls van een indrukwekkende Quick Step-Davitamonarmada wisten zich 26 renners los te maken uit het peloton. En ja hoor, ook Servais was mee met de kopgroep.
Nadat de kopgroep de Kemmelberg voor de 2e keer had beklommen bleven er nog 12 renners aan de leiding. Daarbij zat Servais samen met Johan Museeuw en Tom Boonen, Giovanni Lombardi en Alberto Ongarato (Domina Vacanze), Fabian Cancellara (Fassa Bortolo), Max Van Heeswijk (US Postal), Mathew Hayman (Rabobank), Andreas Klier (Telekom), Henk Vogels (Navigators), Roger Hammond (Palmans-Colstrop) en Raivis Belohvosciks (Marlux). Op zowat 25 kilometer voor de finish hadden de leiders nog een minuut voorsprong op een eerste deel van het peloton. Op 15 km van de streep demareerden Servais, Andreas en Henk Vogels. De 3 werden teruggepakt en daarna ging Servais op 11km van de finish opnieuw in de aanval. Achter hem leverden Boonen en Museeuw voortreffelijk afstoppingswerk. Toch konden 4 renners in de tegenaanval gaan. Andreas Klier, Henk Vogels en Alberto Ongarato kregen als waakhond Tom Boonen mee. Op iets meer dan twee kilometer van de finish werd Servais bijgehaald door de vier achtervolgers. Andreas won in de sprint net voor Henk Vogels, Tom Boonen, Alberto Ongarato. Servais werd 5e op 18 seconden.


Reken er maar op dat Servais er zondag zal staan in de mooiste klassieker van het jaar: Parijs - Roubaix!


TV FRAGMENTEN:

- Filmpje 1: Servais demarreerde uit de kopgroep
- Filmpje 2: Servais op 4 km voor de finish
- Filmpje 3: Op 2 km voor de finish werd Servais teruggepakt
- Filmpje 4:
De finsh van Gent-Wevelgem


DE UITSLAG
1 Andreas Klier (Ger) Team Telekom 4.29.00 (45.502 km/h)
2 Henk Vogels (Aus) Navigators Cycling Team
3 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Davitamon
4 Alberto Ongarato (Ita) Domina Vacanze-Elitron 0.09
5 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon 0.18

Tot slot geven we nog even mee dat van de 164 renners die vanmorgen in Deinze aan de start verschenen, er slechts 49 finishte!


KRANTENKNIPSEL

Klik hier voor het krantenknipsel "Klier wint Gent-Wevelgem" uit De Telegraaf
 
 

dinsdag 8 april 2003
. Servais morgen van start in Gent - Wevelgem
door webmaster

Servais gaat morgen van start in de 65e Gent-Wevelgem. Gent-Wevelgem is een wedstrijd "buiten categorie". Het parcours is dit jaar licht gewijzigd. De renners starten dit jaar voor het eerst in Deinze. Vanaf Deinze loopt het parcours over Tielt, naar Lichtervelde en Torhout, om in Oostende terug op het klassieke parcours te komen. In de finale moeten de renners 2 keer over de Monteberg en de Kemmelberg.
Het peleton gaat morgenochtend om 11u30 van start op de Grote Markt van Deinze en de finish is voorzien rond 16u30 in het centrum van Wevelgem.

Voor een rechtstreeks TV verslag kan je morgenmiddag vanaf 14u00 terecht op CANVAS. Morgenavond meer nieuws en foto's vanuit de koers op onze website.

 
. 2 nieuwe foto's uit de Ronde van Vlaanderen
door webmaster
Vandaag hebben we 2 mooie actiefoto's van Servais uit de Ronde van Vlaanderen op de website gezet. Klik hier om het fotoalbum van de Ronde van Vlaanderen te openen.

Met dank aan Luc Claessens (www.actiefotos.be)
 
 

zondag 6 april 2003
. 87e Ronde van Vlaanderen
door Servais
Misschien klinkt het en beetje raar, maar ik ben best tevreden over vandaag. De 1e 160km gingen heel goed. Ik had veel kracht in de benen en op de klimmetjes en kasseien zat ik telkens goed van voren. In het begin ben ik geregeld meegesprongen en van tijd tot tijd heb ik de kopmannen wat uit de wind gehouden. Op de Kluisberg kreeg ik het voor het eerst moelijk. Ik begon van voren, maar ik verloor veel plaatsen heuvelop. Hierna heb ik VDB nog naar voren gebracht voor de Knokteberg en daarna nog op kop gereden voor de Oude Kwaremont. Op de Oude Kwaremont moest ik de eerste groep laten gaan. Ik kwam in een groep met o.a. Bart Voskamp terecht, maar ik kon de mannen niet volgen op de Koppenberg. Hierna kwam ik in een groep met o.a. Wilfried Cretskens en Paul van Hyfte. We pikten steeds meer gelosten op en met deze groep zijn we naar de finish gereden. Op de Muur zag ik dat VDB voorop zat met van Petegem. Een stuk verder hoorden we iemand roepen dat VDB gewonnen had, maar even later bleek dit niet zo te zijn. Dit was natuurlijk jammer, maar ja. Toen ik gelost was, wilde ik persé de wedstrijd uitrijden. Dit als een goede training voor de komende wedstrijden. Ik ben dan ook best tevreden. Ik hoopte natuurlijk op een beter resultaat, maar achteraf gezien kon dat natuurlijk niet. Als je zo kort van tevoren nog ziek bent geweest, kun je niet op een aantal dagen op 100% staan. Maar als je dit van tevoren al denkt, dan gaat het zeker niks worden.
Nu lekker 2 dagen rustig aan doen en hopen dat het woensdag net iets beter gaat.

 
. De uitslag en foto's
door webmaster
Peter Van Petegem heeft vandaag dus voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Hij klopte Frank Vandenbroucke in een sprint met twee. Door zijn zege is Van Petegem ook de nieuwe leider in de Wereldbeker en neemt hij de leiderstrui over van Paolo Bettini.

1 Peter Van Petegem (Bel) Lotto-Domo 6.18.48 (40.232 km/h)
2 Frank Vandenbroucke (Bel) Quick.Step-Davitamon 0.02
3 Stuart O'Grady (Aus) Credit Agricole 0.19
4 Fabio Baldato (Ita) Alessio
5 Nico Mattan (Bel) Cofidis-Le Crédit par Téléphone

Servais finishte 86e op 15'20 in een groepje met ploeggenoot Wilfried Cretskens.

René Michel (www.cyclingphoto.com) maakte vanmorgen bij de start in Brugge 3 foto's van Servais. Ook van Marc Stragier kregen we een foto van bij de start. Klik op de foto hiernaast om het album te openen.

Tot slot wil ik nog ff zeggen dat ik het toch wel top vind dat Servais de wedstrijd gewoon heeft uitgereden. Klasse man !!

 
 

zaterdag 5 april 2003
. Ik ga morgen van start !
door Servais
Ik ga morgen van start in De Ronde! Vandaag nog een keer goed getraind en de benen voelden goed aan. Ik had nog wel wat last van slijm en ik moest hoesten als ik voluit ging, maar ik had geen moeite om de hartslag omhoog te krijgen. Ik verwacht morgen geen topklassering, maar ik voel me goed genoeg om een rol van betekenis te spelen voor de ploeg. En wie weet gaat het wel beter dan ik verwacht. Ik ben blij dat Johan ook van start gaat en dat Bettini en Boonen ook weer opgeknapt zijn. In hoeverre we met de ploeg voor de overwinning kunnen strijden, is natuurlijk een groot vraagteken. We zijn in ieder geval niet de favoriete ploeg en we zullen de koers morgen niet hoeven te dragen.
Ik hoop dat jullie me morgen veel in beeld zien, dat zou al een goed teken zijn.

 
. De Ronde van Vlaanderen
door webmaster
Jullie hebben het goede nieuws hierboven al gelezen. Servais gaat morgen dus van start in de 87e Ronde van Vlaanderen. In vergelijking met vorig jaar is de Ronde iets veranderd, op vraag van de UCI is de Ronde ingekort tot een afstand van 255 km, maar er kwamen wel vijf nieuwe hellingen. De Ronde doet net als vorig jaar
opnieuw de vernieuwde Koppenberg aan. Om 9.50u vertrekt het peloton vanaf de Grote Markt in Brugge. In totaal moeten de renners 19 hellingen beklimmen en een 20 tal kasseistroken over. De finish is voorzien rond 16u30 in Meerbeke.

De hellingen

De kasseistroken

  • Nokereberg: 350 m lang, gemiddeld 5,7 %
  • Molenberg: 325 m lang, gemiddeld 9,8 %
  • Wolvenberg: 800 m lang, gemiddeld 6,3 %
  • Kluisberg: 1 100 m lang, gemiddeld 6 %
  • Knokteberg: 1 100 m lang, gemiddeld 8 %
  • Oude Kwaremont: 2 200 m lang, gemiddeld 4,2 %
  • Paterberg: 350 m lang, gemiddeld 12,5 %
  • Koppenberg: 550 m lang, gemiddeld 11,6 %
  • Steenbeekdries: 700 m lang, gemiddeld 5,3 %
  • Taaienberg: 475 m lang, gemiddeld 9,5 %
  • Ladeuze: 900 m lang, gemiddeld 7 % stijginspercentage
  • Boigneberg: 1 000 m lang, gemiddeld 5,8 %
  • Foreest: 950 m lang, gemiddeld 6,8 %
  • Steenberg: 825 m lang, gemiddeld 7,3 %
  • Leberg: 700 m lang, gemiddeld 4,6 %
  • Berendries: 900 m lang, gemiddeld 4,7 %
  • Tenbosse: 250 m lang, gemiddeld 11 %
  • Muur-Kapelmuur: 825 m lang, gemiddeld 9,3 %
  • Bosberg: 475 m lang, gemiddeld 8,4 %

 

 

  • Eeklo: 50 m
  • Knesselare: 100 m
  • Kanegem: 1 900 m
  • Nokereberg: 300 m
  • Zingem: 200 m
  • Eine: 1 700 m
  • Paddestraat: 2 500 m
  • Lippenhovenstraat: 2 500 m
  • Zwalm: 300 m
  • Molenberg: 300 m
  • Kerkgate: 3000 m
  • Mater: 300 m
  • Oudenaarde: 800 m
  • Oudenaarde: 1 200 m
  • Oude Kwaremont: 1 500 m
  • Paterberg: 400 m
  • Koppenberg: 500 m
  • Steenbeekdries: 700 m
  • Mariaborrestraat: 2 100 m
  • Taaienberg:450 m
  • Haaghoek: 2 000 m
  • Muur-Kapelmuur: 700 m
  • Bosberg: 400 m

donderdag 3 april 2003
. Hoe het ervoor staat
door Servais
Het gaat een stuk beter met mij. Gisterenmorgen voelde ik me nog niet zo goed, maar daarna ging het een stuk beter. Ik ben gisteren niet op de fiets geweest, maar vandaag heb ik 100 km gereden, 3 uur en dat ging best lekker. Ik kon goed doorrijden en de hartslag ging ook weer goed omhoog. Het is de bedoeling dat ik morgen nog een keer 3 uur ga trainen. Als alles goed gaat, ga ik zondag dus gewoon van start in DE Ronde. Hoe het daar zal gaan, is afwachten natuurlijk, maar voor de wedstrijden erna zie ik zeker geen problemen. Gisteren was de laatste dag van de antibiotica, en deze heeft denk ik zijn werk goed gedaan. Nu maar hopen dat ik van ziektes bespaard blijf.
 
. Nieuwe Prijsvraag ONLINE
door webmaster
De nieuwe prijsvraag is online. Doe mee en maak kans op een mooie prijs! Klik snel op het logo hiernaast.


 

dinsdag 1 april 2003
. 1e etappe Driedaagse de Panne
door Servais
Afgelopen weekend begon ik al wat verkouden te worden, maar het leek mee te vallen. Toen ik gisteren aan het trainen was, ging al het niet zo lekker. Ik moest veel hoesten en had hoofdpijn. In overleg met Dr. van Mol ben ik gelijk met antibitica begonnen. Vanochtend voelde ik me vrij goed. In het begin van de koers, toen het nog vlak was, ging het ook nog best lekker. Maar toen de klimmetjes waren, moest ik al snel lossen. Ik ben daarna gelijk afgestapt bij de 1e doorkomst in Zottegem. Ik heb gelukkig geen koorts. Het is eigenlijk hetzelfde wat ik had net voor de Omloop Het Volk, het gevoel wat ik op de training op de woensdag ervoor had. Mijn hartslag ging gewoon niet omhoog. Ik ben vanavond gelijk naar huis gegaan. Morgen doe ik de hele dag niks en ik hoop dat ik donderdag weer gewoon kan trainen. Lukt dat, dan start ik zondag gewoon in De Ronde. Ik hou jullie op de hoogte.
 
. Opgave van Servais in de Driedaagse de Panne
door webmaster
Helaas hebben we vandaag geen goed nieuws vanuit de Driedaagse van de Panne. Servais heeft vanmiddag de 1e etappe niet uitgereden. Al een paar dagen heeft Servais last van een grieperig gevoel. We hopen dat het allemaal meevalt !
 
. “Wie goed doet, goed ontmoet”.
door webmaster

De nieuwe column "Aan de Kant" van Evert de Moor staat nu ONLINE op de homepagina van onze website.
klik hier om de column te lezen.

 
 
Nieuws maart 2003