maandag 31 maart 2003
. Servais morgen in de 3 daagse van De Panne
door webmaster

Morgen gaat Servais van start in de 27e editie van de Driedaagse van De Panne. Deze rittenwedstrijd (UCI 2.2) is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Het meest opvallende is de nieuwe startplaats. Na vier jaar Moeskroen viel de keuze dit jaar op Middelkerke. De Driedaagse van De Panne maakt deel uit van de Vlaamse Wielerweek met as zondag als klapstuk de Ronde van Vlaanderen. Maar zover is het nog niet.

Een overzicht van de ritten:
01-04-2003: 1e etappe Middelkerke - Zottegem (196 km)
02-04-2003: 2e etappe Zottegem - Koksijde (228km)
03-04-2003: 3e etappe De Panne - De Panne (110km)
03-04-2003: Individuele tijdrit in De Panne (13,7km)

Klik hier
voor het kaartje van de Driedaagse de Panne

De 1e etappe gaat morgen over 196km van Middelkerke naar Zottegem. Het peleton gaat om 11u25 van start aan het Casino van Middelkerke. Dit jaar is er gekozen voor een snellere weg richting de Vlaamse ardennen. De eerste 90 km zijn vlak. In de laatste 106 km beklimmen de renners eerst de Edelare en dan maar liefst vier maal de Leberg en de Berendries. In Zottegem worden er dan nog 3 plaatselijke ronden van 27,5 km gereden. De finish is voorzien rond 16u30.
De VRT zal morgenmiddag vanaf 14u05 rechtstreeks verslag doen van de 1e etappe. En morgenavond meer nieuws van Servais op de website!
 

zaterdag 29 maart 2003
. Verslagje E3 Prijs Vlaanderen
door Servais
Het ging vandaag beter dan de uitslag doet vermoeden. De benen waren heel goed, maar door omstandigheden heb ik veel werk moeten doen voor de ploeg. Een aantal renners die deze opdracht vandaag hadden, hadden een mindere dag. De afspraak was dat we voor de
Eikenberg en daarna voor de Taaienberg als ploeg het commando zouden nemen en dat hebben we ook gedaan. Ik heb voor beide klimmen flink wat op kop gereden, waardoor ik zelf tijdens de beklimmingen ver terugzakte. Telkens kon ik weer goed van voren komen. Voor de Patersberg reed ik weer op kop, met onze mannen in het wiel. Hierna kon ik echter niet meer terugkomen. Onze jongens deden het heel goed en reden telkens op de klimmetjes weg met een groep. De overige renners wilden echter
nooit doorrijden met onze mannen, waardoor telkens een grote groep gelosten terug kon komen. Een vrij grote groep ging dan ook de finale in. Drie renners reden in de finale weg en die zagen ze nooit meer terug.
Achteraf had ik toch wel een rotgevoel. Heel goed zijn en geen uitslag. Dat gebeurt wel vaker, maar in deze wedstrijden is dat toch anders. Hier heb je toch de hele winter voor getraind. Maar ja, er komen nog meer kansen de komende weken.
 
. Nieuwe foto's en multimedia
door webmaster
Vanmorgen hebben we bij de start in Harelbeke weer een aantal foto's gemaakt. Klik hierboven op de foto om het album te openen. Ook hebben we nog 2 mooie fragmenten van Servais uit de rechtstreekse tv-uitzending op de site gezet.
Filmpje 1: Servais aan de kop van het peleton op weg naar de Taaiberg
Filmpje 2: Servais aan de kop van het peleton op weg naar de Patersberg

De uitslag
Steven De Jongh (ex-ploeggenoot van Servais) was de snelste in de 46e E3 Prijs Vlaanderen. In de sprint met drie haalde De Jongh het makkelijk van Wesemann en Devolder.
Servais finishte als 71e op 11 minuten van de winnaar in een groepje met 2 ploegmakkers; Davide Bramati en Andrey Kashechkin.
 
 

vrijdag 27 maart 2003
. Servais morgen in de E3 Prijs Vlaanderen
door webmaster
Morgen gaat Servais van start in de 46e E3 Prijs Vlaanderen. Er staan morgen 10 hellingen op het programma waaronder de Eikenberg, Kapelberg, Patersberg, Kwaremont en de Kluisberg. Het peleton gaat om 11u45 van start op de Markt van Harelbeke. De finish is voorzien rond 16u50 in Harelbeke.
De Belgische tv zal morgen vanaf 14u40 via Canvas de rechstreekse uitzending verzorgen. En morgenavond uiteraard weer een verslagje van Servais en foto's uit Harelbeke!
 
 

woensdag 26 maart 2003
. Verslagje Dwars door Vlaanderen
door Servais
Het ging goed vandaag. In het begin heb ik me rustig gehouden. Bij het opdraaien van de Eikenberg zat ik goed van voren en ging het heel goed, Gaumont reed weg, ik kon wel mee, maar ik ben niet helemaal voluit gegaan. Het was gekkenwerk om van zover al met een paar man vooruit te gaan rijden. Daarna werd er veel gedemarreerd en ben ik geregeld meegesprongen. Maar alles bleef bij elkaar. Op de Kwaremont zouden we met de ploeg voluit gaan. Tom Boonen trok door en we reden met een man of 6 weg, ik zat daarbij. Op de
Patersberg kwam ik als eerste boven. Alleen Cooke zat nog in mijn wiel. We hebben toen gewacht op de rest en even later kwam er een tweede groepje aansluiten. We liepen uit tot een kleine minuut op het peloton, maar de samenwerking was niet echt goed in de kopgroep.Toen het gat nog maar 30 seconden was, werd er
veel gedemarreerd bij ons, waardoor de voorsprong nog verder terugliep: de samenwerking was volledig weg. Wij zaten met 4 man mee. In het peloton zat niemand meer van ons. Op 25km van de meet werden we teruggepakt en was het beste er bij ons vanaf. Op 20km reed er groepje weg zonder iemand van ons. Ik ben toen mee in de achtervolging gaan rijden. De koplopers werden op 10 km teruggepakt. Op 6km van de finish, op het laatste klimmetje, reed er weer een groepje weg, maar ik had de kracht niet meer om mee te gaan. VDB zat van ons mee. In de sprint heb ik niet meer meegedaan. Was mij te gevaarlijk. Ze waren aan het kwakken, alsof het om de winst ging.
Een domper op de dag was wel dat Johan vandaag hard gevallen is. Hij had een flinke bult op zijn knie. Hoe ernstig het is, kunnen ze nog niet zeggen. Morgen zal daar meer van bekend zijn. Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat Johan zaterdag in Harelbeke gewoon kan starten.
 
. Nieuwe foto's en 2 tv fragmenten
door webmaster
Vandaag was het webteam aanwezig bij de 58e editie van Dwars door Vlaanderen. En we hebben een schitterende dag gehad hoor. Servais heeft vandaag hele mooie dingen laten zien op de Eikenberg, de Kwaremont en de Patersberg. Heel sterk hoor! Uiteraard hebben we ook een aantal foto's gemaakt bij de start, de finish en onderweg. Klik op de foto hiernaast om het album te openen.
Uit de rechtstreekse tv reportage van de VRT hebben we ook nog 2 mooie fragmenten van Servais gehaald. In het 1e fragment zie je Servais op de Eikenberg. In het 2e fragment een prachtige versnelling van Servais op de Patersberg. Kijk en geniet er nog maar eens van want dit was heel mooi!

De uitslag van Dwars door Vlaanderen:
Robbie McEwen won vandaag dus de 58e editie van Dwars door Vlaanderen. Baden Cooke werd tweede voor Max van Heeswijk.
Servais finishte vandaag als 42e op 47 sec. in het peleton.
 
 

dinsdag 25 maart 2003
. Servais morgen van start in Dwars door Vlaanderen
door webmaster
Morgen gaat Servais van start in de 58e editie van Dwars door Vlaanderen. Deze wedstrijd gaat over 200 km door de Vlaamse Ardennen. De renners moeten morgen 10 bekende hellingen over zoals daarzijn; de Berendries, de Valkenberg, de Oude Kwaremont en de Patersberg.
Het peleton vertrekt morgenochtend om 11u45 op de Grote Markt van Kortrijk en de finish is voorzien rond 16u30 aan de Zuiderlaan in Waregem.

Het webteam zal morgen de ganse dag aanwezig om Servais aan te moedigen. Uiteraard morgenavond meer nieuws en foto's van Servais op onze website.

De Vlaamse televisie zal morgenmiddag vanaf 14u30 via CANVAS rechtstreeks verslag doen van deze wedstrijd.
 
. De column van Servais
door webmaster
Jullie hebben het misschien al gemerkt maar de column van Servais is verdwenen van onze startpagina. Voortaan zullen de stukjes van Servais gewoon op de nieuwspagina verschijnen. Servais probeert na iedere wedstrijd een kort verslagje te schrijven over zijn wedstrijddag. En verder zal hij regelmatig ook wat nieuws op deze pagina plaatsen over trainingen en andere leuke weetjes.
We hopen jullie op deze manier nog sneller en beter op de hoogte te houden van het laatste nieuws.
 
 

zondag 23 maart 2003
. Volgende wedstrijd: Dwars door Vlaanderen
door webmaster
Woensdag gaat Servais van start in Dwars door Vlaanderen. Dinsdag blikken we alvast vooruit naar deze wedstrijd.
 
 

woensdag 19 maart 2003
. Verslagje 7e etappe Tirreno-Adriatico
door Servais

Ik was vandaag redelijk goed hersteld van de inspanningen van gisteren. De eerste 80km waren vrij lastig, met een aantal klimmen. Tot km 60 werd er rustig gereden. Na 60km werd er gedemareerd en was het afzien. Na 100km was het weer rustig en werden de wegen weer vlak. Op het einde moesten we nog 6 rondjes van 9km rijden. Aan het einde van de 2e en op het einde van de 4e ronde was er een bonificatiesprint. Pozzato stond in het klassement maar 1 seconde achter Di Luca. Fassa Bortolo (Pozzato) controleerde tot de 2e tussensprint de koers. Pozzato werd 2e in de 1e sprint en hij won de 2e. Hij won daardoor het eindklassement. In de massasprint die daarna volgde was Freire sneller dan Cipollini en Zabel. Bettini won de puntentrui.
Morgen vertrek ik weer naar huis. Vanavond met de auto naar Bologna en dan morgen met het vliegtuig naar Brussel.

   
. Uitslag 7e etappe en een vooruitblik naar morgen
door webmaster

Servais finishte vandaag als 84e in het peleton. In het eindklassement eindigde Servais als 110e op 21'47 van Filippo Pozzato. Alle uitslagen van Servais uit de Tirreno-Adriatico kan je hier nog eens bekijken

Klik hier voor meer informatie over de uitslag van de 7e etappe en het Eindklassement

. 2 TV fragmenten uit de 6e etappe
door webmaster

Afgelopen nacht hebben we van de Italiaanse televisie weer 2 fragmenten van Servais geplukt. De kwaliteit van de filmpjes is niet zo best. Maar we vonden het toch leuk om deze fragmenten op de website te zetten.

  • Filmpje 1: Servais en Cippolini tijdens een beklimming aan kop van het peleton.
  • Filmpje 2: Servais in 2e positie achter ploeggenoot Bramati aan kop van het peleton tijdens de 1e passage van de finishlijn.
 
 

Dinsdag 18 maart 2003
. Verslagje 6e etappe Tirreno-Adriatico
door Servais
Het parcours van de etappe van vandaag was iets gewijzigd. Omdat er sneeuw lag op de hoogsten berg van vandaag, zijn we die niet over gereden. In plaats daarvan zijn we een andere klim over gereden, maar dit was zeker niet minder lastig. Vanaf km 40 ben ik samen met Bramati op kop gaan rijden. Er waren namelijk 3 renners weg en die hadden 5 minuten voorsprong. Het ging heel goed. Op 50km van de finish hadden de koplopers nog (op dat moment nog 2) 1 minuut voorsprong. Wij zijn toen iets rustiger gaan rijden. Vanaf 30 km voor de finish werd er gedemarreerd in het peloton. Op 20km van de finish heb ik me laten lossen (ik kon overigens niet veel harder meer). Ik kwam op iets meer dan 10 minuten binnen in een klein groepje. Tot 600 meter voor de finish zag alles er nog goed uit voor Bettini en Paolini. Toen moesten ze echter van de fiets door een valpartij. Zij verloren secondes in de sprint die heuvelop was. In het klassement staan ze nu niet meer van voren. Ontzettend balen natuurlijk, maar ja, dat is de koers. Het belangrijkste is dat heel de ploeg goed draait en dat iedereen voor elkaar wil rijden. Over mijn eigen conditie ben ik ook zeer tevreden. Vandaag had ik voor het eerst weer eens hele goede benen. Ik heb gelukkig geen last meer van de diarree van de afgelopen dagen.
Morgen de laatste dag en dan gaan we weer naar huis.
. Uitslag 6e etappe en een vooruitblik naar morgen
door webmaster

1 Danilo Di Luca (Ita) Saeco
2 Filippo Pozzato (Ita) Fassa Bortolo
3 Michael Boogerd (Ned) Rabobank

118. Servais Knaven (Ned) Quick Step Davitamon a 12'26

Klik hier voor meer informatie over de uitslag van de 6e etappe en het algemeen klassement

Morgen de laatste en 7e etappe in Tirreno-Adriatico. Een etappe over 162 km met start en finish in San Benedetto del Tronto. In het eerste deel van de etappe moeten de renners nog een paar hellingen over daarna is het parcours vlak. In de finale worden er nog 6 rondjes afgelegd op een plaatselijk parcours. Morgen meer nieuws van Servais.

 
 

Maandag 17 maart 2003
. Verslagje 5e etappe Tirreno-Adriatico
door Servais
Vandaag was het een lastige etappe. de hele dag op en af. We hadden van tevoren afgesproken om niet op kop te gaan rijden, maar om te proberen altijd iemand mee te sturen in een ontsnapping. Dit ging goed. Lange tijd reed er 1 renner vooruit. Het was niet nodig om hier iemand bij te hebben. Dat zou zelfmoord zijn. Saeco heeft op een gegeven moment tempo gemaakt voor Di Luca. Dit was voor de tussensprints. Di Luca pakte met de tussensprints 2 seconden terug op Bettini. Ik ben lange tijd bij Bettini gebleven, heb hem uit de wind gehouden enzo. Op 20km van de finish ben ik gelost. Ik kwam op een minuut of 10 binnen. Mijn ploegmaat Paolini werd vandaag 2e. Hij staat nu ook 2e in het klassement. We staan er dus goed voor.
Morgen is er een rit waarin we 2 keer tot boven de 1000 meter gaan. Ik ga Bettini en Paolini zoveel helpen als ik kan.
     
. Uitslag 5e etappe en een vooruitblik naar morgen
door webmaster

1. Ruggero Marzoli (Ita-Als)
2. Luca Paolini (Ita-Qsd)
3. Michael Boogerd (Ned-Rab)
4. Andrea Ferrigato (Ita-Als)
5. Danilo Di Luca (Ita-Sae)
101. Servais Knaven (Ned-Qsd) a 8'09

Morgen alweer de 6e etappe van Teramo naar Torricella Sicura over een afstand van 179km. Wederom een lastige etappe met een aantal flinke klimmen..

 
 

Zondag 16 maart 2003
. 4e etappe Tirreno-Adriatico: geannuleerd
door webmaster
De organisatoren van Tirreno Adriatico hebben vanmorgen de 4e etappe geannuleerd vanwege sneeuwval.

     
. 4e etappe Tirreno-Adriatico: RUSTDAG
door Servais

Een unieke dag vandaag. De rit werd afgelast vanwege de sneeuw. Hoe is het mogelijk he. Zit je midden in Italie. Het was echt niet te doen. Vanaf 400 meter hoogte waren de wegen onbegaanbaar. In eerste instantie zouden we de eerste 40km met de auto doen, en dan daar starten, maar toen we zouden vertrekken naar de start, werd bekend dat de hele rit niet werd gereden. Het was het beste ook, voor iedereen. We zijn toen met de auto naar ons hotel in San Benedetto gereden. Hier was het droog, maar wel koud en veel wind. 's Middags zijn we toen we maar wat gaan trainen.
Het is voor mij de eerste keer dat ik meemaak dat een rit volledig wordt afgelast. In de 3-daagse van De Panne hebben we een keer sneeuw gehad. De rit zou van Zottegem naar Koksijde gaan. We zijn toen met de auto naar Koksijde gereden, en we hebben daar toen een aantal plaatselijke rondes gereden.
Het weer is hier nu wat beter. Morgen geven ze droog weer, maar wel veel wind.

     
. Vooruitblik naar de etappe van morgen
door webmaster

De 5e etappe gaat morgen van Monte San Giusto naar Rapagnano over 181 km. De renners vertrekken om 10u50 en de finish is voorzien rond 15u00.

 
 

zaterdag 15 maart 2003
. Verslagje 3e etappe Tirreno-Adriatico
door Servais

Vandaag een hele langzame etappe. De wind stond namelijk pal op kop. Er was heel veel wind. Pas in de laatste 50km schoot de snelheid omhoog. Wij hebben bij de 2 tussensprints gewerkt voor Bettini. Hij won de eerste en werd 2e in de 2e sprint. Hij is nu leider in het klassement. Met mij ging het vrij goed vandaag. Ik heb de laatste dagen wat last gehad van diaree, maar dat is nu zo goed als weg. Morgen is de finale heel lastig, met een soort van Muur van Huy net voor de finish. We moeten die 2 keer over. Vandaag was het trouwens vrij koud, een graad of 7. Misschien dat we morgen sneeuw krijgen. Ik hoop echter van niet.

. Uitslag 3e etappe en een vooruitblik naar morgen
door webmaster
1 Mario Cipollini (Ita) Domina Vacanze-Elitron
2 Erik Zabel (Ger) Telekom
3 Dario Pieri (Ita) Saeco
90. Servais Knaven (Ned) Quick Step Davitamon
 

De 4e etappe gaat morgen van Foligno naar Ortezzano over een afstand van 154km. De renners moeten morgen oa over de Valico Colfiorito, een helling van 821 meter hoog. Ook nadien blijft het voortdurend klimmen en dalen. De finish ligt in Ortezzano op een heuse muur, met in de slotkilometer 500meter met een stijgingspercentage van 20%. Morgenavond meer nieuws van Servais.

 
. TV fragment van Servais uit de 2e etappe
door webmaster
Helaas zijn er geen rechtstreekse TV-uitzendingen van de Tirreno-Adriatico. De Italiaanse televisie brengt wel rond middernacht een korte samenvatting op TV. Uit de samenvatting van afgelopen nacht hebben we een kort fragment gehaald. In de laatste 2 kilometers doet Servais een ultieme poging om uit het peleton weg te rijden. Klik hier en kijk naar de beelden en luister naar het commentaar van de Italiaanse commentatoren.
Opgelet om dit fragment te bekijken heb je wel een Windows Mediaplayer nodig
 
 

vrijdag 14 maart 2003
. Verslagje 2e etappe Tirreno-Adriatico
door Servais

Vandaag een redelijk eenvoudige etappe. Het was wel de langste. De 1e 150km waren vlak. Daarna een klim van een kilometer of 10, was wel vrij lastig. De finale was weer vlak, met heel veel wind. De aankomst was op een klimmetje van 2km. We hebben met de ploeg gereden voor Bettini en Paolini. Zij werden 2e en 4e. Ik voelde me redelijk vandaag. In de finale heb ik nog wat op kop gereden. Het was een ouderwetse etappe met een hele rustige aanloop en een harde en nerveuze finale

. Uitslag 2e etappe en een vooruitblik naar morgen
door webmaster
De man in vorm bij Fassa Bortolo, Fillipo Pozzato won vandaag dus de 2e etappe voor Paolo Bettini en Romans Vainsteins. Door zijn zege neemt Pozzato de leiderstrui over van Mario Cipollini. Servais finishte als 113e op 52 sec van Filippo Pozzata.
1 Filippo Pozzato (Ita) Fassa Bortolo 5.54.16 (36.413 km/h)
2 Paolo Bettini (Ita) Quick.Step-Davitamon
3 Romans Vainsteins (Lat) Sidermec
4 Luca Paolini (Ita) Quick.Step-Davitamon
5 Dario Pieri (Ita) Team Saeco
113 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon (op '52 sec)
 

De 3e etappe gaat morgen van Tarquinia naar Foligno over een afstand van 168km. Na 2 vlakke etappes staan er morgen een aantal klimmetjes op het programma. De etappe start morgenochtend om 10u50 en de finish is rond 15u10.

 
 

donderdag 13 maart 2003
. Verslagje 1e etappe Tirreno-Adriatico
door Servais
Toen we gisteren in Rome geland waren, hoorden we al snel het slechte nieuws over Kivilev. Ik schrok me rot. Echt heel erg. Iedereen hier was erg geschokt. Vanochtend hebben we bij de start 1 minuut stilte gehouden. Tijdens de koers werd er nog wat over gesproken, maar na 25km barstte de koers los. Het werd ondanks de demarages en ontsnappingen toch een massasprint, die gewonnen werd door Cipollini, voor Pieri en mijn ploegmaat Paolini. Morgen is er opnieuw een vlakke etappe. In de finale is het wel een beetje bergop en de sprint ook.
Opvallend was dat ik vandaag maar 3 renners zonder helm heb zien rijden. Het zou eigenlijk overal zo moeten zijn zoals in Nederland en Belgie: helm verplicht.
 
. Uitslag 1e etappe en een vooruitblik naar morgen
door webmaster
1. Mario Cipollini (Ita) Domina Vacanze-Elitron 4.14.32 (41.959 km/h)
2. Dario Pieri (Ita) Saeco
3. Luca Paolini (Ita) Quick.Step-Davitamon
4. Jan Svorada (Cze) Lampre
5. Marco Zanotti (Ita) Fassa Bortolo
92. Servais Knaven (ned) Quick.Step-Davitamon
 
Morgen de 2e en meteen ook de langste etappe in de Tirreno-Adriatico. De etappe gaat van Sabaudia naar Tarquinia over een afstand van 213km. De renners starten om 09u40 en de finish is voorzien rond 15u00. Morgenavond meer nieuws van Servais.
 
 

woensdag 12 maart 2003
. Morgen de 1e etappe in de Tirreno-Adriatico
door webmaster
Morgenochtend om 10u40 gaat de 1e etappe van de Tirreno-Adriatico van start in Sabaudia. De 1e etappe is een vlakke rit over een afstand van 178km. In de finale moeten 3 plaatselijke rondjes worden afgelegd van 6 km. De finish is voorzien aan de Viale Principe di Piemonte in Sabaudia rond 15u00.

Morgenavond meer nieuws van Servais uit de 1e etappe.
 
 

dinsdag 11 maart 2003
. Morgen naar Italië
door Servais
Donderdag ga ik van start in de 38e editie van de Tirreno-Adriatico. Deze Italiaanse rittenwedstrijd duurt tem woensdag 19 maart. Morgenochtend vertrekken we om 10u15 vanaf Brussel naar Rome. Van daaruit is het nog 110km naar het hotel. De laatste 50km doen we op de fiets.
 
De Ritten:
1 rit - 13 maart: Sabaudia-Sabaudia - 178km
2 rit - 14 maart: Sabaudia-Tarquinia - 213km
3 rit - 15 maart: Tarquinia-Foligno - 168km
4 rit - 16 maart: Foligno-Ortezzano - 154km
5 rit - 17 maart: Monte San Giusto-Rapagnano - 181km
6 rit - 18 maart: Teramo-Torricella Sicura - 179km
7 rit - 19 maart: San Benedetto-San Benedetto - 162km
Morgen kijken we alvast vooruit naar de 1e etappe
 
 

maandag 10 maart 2003
. Nieuwe foto's
door webmaster
Afgelopen vrijdag maakte Evert de Moor vlak voor de start van de proloog nog 2 foto's van Servais. Klik hier om het fotoalbum van de proloog te openen. De eerste 2 foto's in het album zijn van Evert.
 
 

zondag 9 maart 2003
. Verslagje 2e etappe: 3 daagse West-Vlaanderen
door Servais
Vandaag was de laatste etappe in de 3 daagse van West-Vlaanderen. Een rit over 188 km met start en finish in Ichtegem. Het peleton trok door de West-Vlaamse heuvelzone waar een aantal bekende beklinmmingen zoals de Zwarteberg, Rodeberg, Monteberg en de Kemmelberg moesten beklommen worden.
Vlak voor de Kemmelberg reed er een waaier van 15 man weg. Ik zat mee in deze groep. We liepen uit tot ongeveer 50 sec. Maar Op 50 km voor de finish kwam er uit de achtergrond nog een groepje van 20 renners terug. Bij het ingaan van de plaatselijke rondjes in Ichtegem reden er nog 3 renners weg. Maar in de finale werden ze teruggepakt. De slotetappe werd beslist in een groepssprint die gewonnen werd
Fotoalbum laatste etappe 3 daagse van West-Vlaanderen
door Jaan Kirsipuu voor Jimmy Casper en Jeroen Blijlevens. Ik werd 4e en in het eindklassement sta ik op de 5e plaats op 22 sec van Kirsipuu.
   
. Uitslag 2e etappe en nieuwe foto's
door webmaster
Uitslag van de 2e rit:  Eindklassement
1 Jaan Kirsipuu - Ag2r-Prevoyance 4.24.12
2 Jimmy Casper - FDJeux.com
3 Jeroen Blijlevens -BankGiroLoterij Team
4 Servais Knaven - Quick.Step-Davitamon
5 Bart Voskamp - BankGiroLoterij Team
1 Jaan Kirsipuu - Ag2r-Prevoyance 9.01.00
2 Jimmy Casper - FDJeux.com 0.04
3 Lauri Aus - Ag2r-Prevoyance 0.16
4 Bart Voskamp - BankGiroLoterij Team 0.18
5 Servais Knaven - Quick.Step-Davitamon 0.22
 
Vandaag hebben we een aantal foto's gemaakt in Ichtegem bij de start en ook hebben nog
1 foto uit de finale. Tja, de actiefoto's willen niet zo goed lukken. Maar toch hebben we er eentje die de moeite waard is! Klik op de foto hierboven om het fotoalbum te openen.
   
   

zaterdag 8 maart 2003
. Verslagje 1e etappe: 3 daagse West-Vlaanderen
door Servais

Het ging vandaag vrij goed. Er stond veel wind in de 185km lange etappe. In het begin veel wind mee, daarna af en toe op de kant. Dan veel wind tegen en in de finale wind op de kant. Het peloton viel geregeld in waaiers uiteen. Op 60 km voor de finish reden we met 14 renners weg. Ik zat mee in deze groep. We liepen uit tot 2 minuten, maar in de laatste 20km kwam de achtervolgende groep nog terug tot een seconde of 40. In de finale waren er nog een aantal demarages, maar het werd toch een sprint. Casper won voor Kirsipiuu. Ik finishte als 8e en in het algemeen klassement sta ik op de 5e plaats op 10 sec van de Kirsipuu. Ik ben wel tevreden over de etappe van vandaag.

     
. Uitslag 1e etappe en vooruitblik naar morgen
door webmaster


Uitslag van de 1e rit:
 
1. J. Casper
2. J. Kirsipuu
3. P. Gilbert
4. O Grisjkin
5. F. Pencole
8. Servais Knaven

Algemeen Klassement
1. J. Kirsipuu in 4u37'02
2. J. Casper zt
3. L. Aus op '2
4. Bart Voskamp op '4
5. Servais Knaven op '10
 
De 3e en laatste rit gaat morgen van Ichtegem naar Ichtegem over 188km. De renners moeten morgen een aantal heuvels over zoals de Kasteelmolen, Zwarteberg, Rodeberg, Monteberg en de Kemmelberg. In de finale moeten er 3 plaatselijke ronden worden afgelegd van 10km. Het peleton gaat om 12u30 van start en de finish is voorzien rond 17u15.

Morgenavond zullen we weer een aantal nieuwe foto's op onze website plaatsen en uiteraard een verslagje van Servais.
 
 

vrijdag 7 maart 2003
. Verslagje proloog: 3 daagse West-Vlaanderen
door Servais

Het ging redelijk vandaag. Het was een lastig parcours. In het begin op en af en wind mee, terug waren er 2 klimmetjes en de wind stond pal op kop. De verschillen waren dan ook vrij groot voor zo'n korte afstand. In het begin van de proloog ging het heel goed, maar de laatste 2km ben ik wat stil gevallen. Ik ben 14e geworden op 23 sec van David Millar. Achteraf is het logisch dat het niet helemaal super is gegaan vandaag, maar stiekem hoop je tot altijd op een klein wonder. Wat betreft het klassement is er natuurlijk nog van alles mogelijk. Normaal zal het elke dag wel een beetje beter gaan. Normaal gesproken zal in de Tirreno wel alles weer bij het oude zijn

     
. Uitslag proloog en een vooruitblik naar morgen
door webmaster
1. David Millar (GBr-Cof) - 9.19
2. Bradley McGee (Aus-FdJ) - 0.06
3. Michael Rogers (Aus-Qsd) - 0.06
4. Jurgen Van Goolen (Bel-Qsd) - 0.09
5. Nick Nuyens (Bel-Qsd)
- 0.12
6. Lauri Aus (Est-A2r) - 0.15
7. Bart Voskamp (Ned-Bct) - 0.17
8. Stijn Devolder (Bel-Vla) - 0.17
9. Jaan Kirsipuu (Est-A2r) - 0.19
10. Bram Tankink (Ned-Qsd) - 0.20
11. Frédéric Finot (Fra-Del) - 0.20
12. Bert Roesems (Bel-Pal) - 0.21
13. Marc Wauters (Bel-Rab) - 0.22

14. Servais Knaven (Ned-Qsd) - 0.23
15. Remco van der Ven (Ned-Bct) - 0.23

fotoalbum proloog Record 3 daagse

Dries Verhauwaert, de webmaster van Johan Museeuw heeft vandaag in Bellegem de foto's gemaakt voor onze website. Je kan de foto's bekijken in het fotoalbum door te klikken op de foto hierboven. Ook Evert de Moor heeft vanmiddag een aantal foto gemaakt en die verschijnen morgenavond op onze website. Bedankt jongens voor de foto's!
De 1e etappe gaat morgen van Handzame naar Kortrijk en vervolgens weer terug naar Handzame over 182,4km. In de finale moeten er 3 plaatselijke ronden worden afgelegd van 10,36 km. Het peleton gaat om 13u00 van start in Handzame. De finish is voorzien rond 17u30.

Morgenavond uiteraard meer nieuws van Servais
 
 

donderdag 6 maart 2003
. Vooruitblik naar morgen
door Servais
Ik ben weer helemaal opgeknapt en ik ga morgen van start in de 3 daagse van West-Vlaanderen. Ik hoop dat de conditie er niet al te veel onder heeft geleden. Mocht het nog niet zo goed gaan, dan is het een goede wedstrijd om er weer terug in te komen. Ik start morgen om 17u23 in de proloog.
Het rittenschema:
  • vrijdag 7 maart:
    1ste rit : Bellegem Proloog 7.6 km.
  • zaterdag 8 maart:
    2de rit Handzame-Koksijde-Handzame - 'Handzame Koerse' 182.4 km.
  • zondag 9 maart:
    3de rit Ichtegem-Ichtegem 'Omloop der Vlaamse Ardennen' 188 km
 
. HAPPY BIRTHDAY
door webmaster

Ja, ja vandaag is het feest in huize Knaven!
Servais is vandaag 32 jaar geworden.

Dus vergeet niet om effe een mailtje naar de jarige te sturen !

 
 

DINSDAG 4 maart 2003
. Nieuwe column"Aan de kant"
door webmaster
De nieuwe column van Evert de Moor staat online. Kijk snel op onze homepagina om de column te lezen of klik hier.
 
. Nieuw wallpaper
door webmaster
Vandaag hebben we een nieuwe wallpaper bij de downloads geplaatst. Deze wallpaper werd gemaakt door René Michel (www.cyclingphoto.com). Het was de bedoeling dat René afgelopen zaterdag tijdens de Omloop Het Volk een aantal nieuwe foto's van Servais zou maken. Maar door de ziekte van Servais is dit niet door gegaan. Binnenkort volgt er ook nog een wallpaper in de Quick Step Davitamon kleding.
 
 

zondag 2 maart 2003
. Vooruitblik naar morgen
door Servais
Het ging vandaag eigenlijk best wel goed. In het begin heel veel meegesprongen. Ik had wel dat ik na een zware inspanning telkens moest hoesten. Het regende al bij de start. Toen de kopgroep weg was, kreeg ik het koud. In overleg met Wilfried Peeters heb ik toen besloten om bij de bevoorrading af te stappen. Het was denk ik niet verstandig geweest om in
de kou en met de regen aan 35 per uur door te rijden. Op dat moment zag het er namelijk al naar uit dat de koplopers niet meer zouden worden teruggepakt. Achteraf gezien de juiste beslissing. Een paar ploegmaats die wel waren doorgereden, zeiden achteraf daar spijt van te hebben gehad. Ze hadden veel kou geleden. Ikzelf ben nog niet helemaal fit. Mijn oren zitten nog dicht. Maar het hoesten is zo goed als voorbij.
 
. Nieuwe foto's online
door webmaster
We hebben een aantal foto's van vanmorgen bij de start in Kuurne in het fotoalbum geplaatst. Klik op de foto hierboven om het album te openen. Met dank aan Dries Verhauwaert en cyclingnews.be
 
Er finishte vandaag slechts 26 renners. Het was Roy Sentjes die zijn eerste zege als prof boekte. Meer over de uitslag op de website van Kuurne Brussel Kuurne
 

zaterdag 1 maart 2003
. Servais morgen van start in Kuurne Brussel Kuurne
door webmaster

Na de schitterende prestatie van de Quick Step Davitamon ploeg in de Omloop Het Volk is het morgen tijd voor het 2e deel van het Belgische openingsweekend. En gelukkig is ook Servais morgen weer van de partij.
Kuurne Brussel Kuurne is een wedstrijd van 1.2 categorie en gaat over een afstand van 190 km met 7 hellingen waaronder de Kluisberg, de Oude Kwaremont en de Tiegemberg. In de finale moeten er nog 2 plaatselijke ronden worden afgelegd.
Het peleton gaat om 12u00 van start aan de Kuurnse renbaan en de finish is voorzien rond 16u30 in Kuurne.

De Quick Step Davitamon ploeg voor Kuurne Brussel Kuurne:
1. Johan Museeuw; 2. Paolo Bettini; 3. Cretskens Wilfried; 4. Davide Bramati; 5. Luca Paolini; 6. Aurelien Clerc; 7. Knaven Servais ; 8. Tom Boonen

Klik hier voor meer informatie over Kuurne Brussel Kuurne

Uiteraard zal de Belgische televisie ook deze wedstrijd weer rechtstreeks uitzenden vanaf 14u20 via CANVAS. En wij melden ons morgenavond weer met een verslagje van hoe het Servais verging en hopelijk ook een aantal foto's. Tot morgen.

 
 
Nieuws februari 2003