Vrijdag 28 februari 2003
Het gaat iets beter met mij (bericht geplaatst 21.30 uur)
"Vanochtend heb ik een uurtje getraind. Ik had als ik een beetje doorreed last van hoofdpijn. Vanaf vanmiddag gaat het iets beter. Ik hoop dat ik vannacht goed kan slapen en dat ik me morgen nog beter voel. Het hoesten is in ieder geval zo goed als over. Ik heb nog wel wat keelpijn en mijn stem is ook nog niet helemaal terug. Als ik me morgen goed voel tijdens de training, dan rijd ik zondag. Vanmorgen heb ik een bloedtest gedaan en daar waren niet echt rare dingen in te zien. Het is geen virus of iets dergelijks. Antibiotica is niet nodig. Het is trouwens het eerste jaar dat ik niet start in Het Volk. Het zou normaal de 10e deelname zijn geweest." aldus Servais
 
Servais morgen NIET van start in de Omloop Het Volk (bericht geplaatst 11.00 uur)
"Ik start morgen niet in de Omloop Het Volk. Ik ben nog niet opgeknapt van de verkoudheid. Het gaat gewoon niet lekker. Normaal rijd ik nu zondag Kuurne. Het heeft gewoon weinig zin om morgen te rijden en dan misschien al op de Kwaremont gelost te worden. Ze kunnen dan beter iemand anders opstellen. Nick Nuyens rijd nu. Ik baal er wel ontzettend van. De conditie was goed en ik had het er wel op staan. Kuurne is een stuk minder lastig, dan heb ik er meer aan om die te kunnen uitrijden, dan na 60km gelost te zijn in Het Volk.", aldus Servais
 
Dit is wel heel jammer voor Servais net nu het zo lekker liep. Uiteraard houden we jullie op de hoogte ivm Kuurne Brusssel Kuurne van as zondag.
 
Nieuw krantenknipsel toegevoegd

Vandaag hebben aan de 'knipsels' in de PROF 2003 een nieuw krantenknipsel 'Knaven is klaar voor het voorjaar' toegevoegd uit BN de Stem.

   
   
Woensdag 26 februari 2003
Verkenning parcours Ronde van Vlaanderen
"Vandaag zijn we met de ploeg het parcours van de Ronde van Vlaanderen gaan verkennen. We zijn gestart in Nazareth bij Omega Pharma. Vandaar zijn we naar Kruishoutem gereden en vanaf hier hebben we het parcours gevolgd tot in Ninove. Daar hebben we in de bus gedoucht en zijn we in een restaurant nog wat gaan eten. We hebben vandaag in totaal 5u15 gereden, 175km.
De afgelopen dagen ben ik een beetje verkouden geworden. Het begon met keelpijn en nu moet ik behoorlijk hoesten. Ik heb geen verhoging, gelukkig maar. Mede daardoor waren de benen vandaag niet super. Ik hoop dat het zaterdag allemaal over is." aldus Servais


De mensen van Omega Pharma stuurden ons een aantal mooie foto's van vanmorgen en die plaatsen we dan ook met plezier op onze website! Met dank aan Omega Pharma in Nazareth.

Klik hier om het fotoalbum te openen.

   
   
Zondag 23 februari 2003
Servais niet in Kuurne Brussel Kuurne

Het wedstrijdprogramma van Servais voor de komende week is aangepast. Servais zal tijdens het Belgische openingsweekend alleen op zaterdag in de Omloop Het Volk van start gaan. Kuurne Brussel Kuurne staat dus niet meer op het programma van Servais.

   
   
Zaterdag 22 februari 2003
Nieuwe foto's en een krantenknipsel online

Vandaag hebben we 2 foto's uit de laatste etappe van de Ruta del Sol toegevoegd aan het fotoalbum. Langs deze weg willen we Tim De Waele van ISO-SPORT nog eens bedanken voor de foto's uit de Ruta del Sol.
Klik hier om het fotoalbum van de 5e etappe te openen.
Klik hier
om alle fotoalbums uit de Ruta del Sol te bekijken.

Ook hebben we het krantenartikel "Vaderschap geeft kracht" uit de Telegraaf van 5 februari toegevoegd aan de knipsels 2003.

   
   
Donderdag 20 februari 2003
5e etappe Ruta del Sol.
Vandaag wederom een lastige etappe. Vanuit het vertrek werd er gedemareerd. Er reden telkens kleine groepjes weg, maar alles kwam weer bij elkaar. Na 30km reden echter 5 renners weg, die de ruimte kregen. Zij liepen uit tot bijna 10 minuten. Paolini had aangegeven dat hij goed was vandaag, zodat wij met 3 renners de achtervolging hebben ingezet. Cretskens, van Goolen en Sinkewitz reden in 30km 5 minuten van de voorsprong af. Daarna heb ik ook nog een tijdje meegereden, maar toen er op 35km van de finish nog steeds geen ploegen waren die ons gingen meehelpen, zijn we de achtervolging gestopt. De koplopers liepen weer uit naar ruim 6 minuten. Op 10km van de finish was er nog een klim van de 2e categorie. Het ging goed met mij. Ik moest in de laatste kilometer lossen. Het peloton was nog 20 renners groot. Ben wel tevreden hierover. De koplopers hielden nog ruim 2 minuten over op de streep. Ik werd 28e vandaag. In het klassement werd ik 21e en met de ploeg wonnen we het ploegenklassement.
Al met al ben ik zeer tevreden over de afgelopen week. Ik ben benieuwd wat de goede vorm gaat opleveren de komende 2 maanden. Morgenochtend vliegen we rond half 11 vanaf Malaga terug naar Brussel waar we rond 13u30 landen.

De uitslag van de 5e etappe:
1 Ruslan Ivanov (ALESSIO) 4h40'14"
2 Santiago Blanco (COLCHON RELAX - FUENLABRADA) a 02"
3 José Luis Martinez Jimenez (PATERNINA - COSTA DE ALMERÍA) a 04"
28 Servais Knaven (QUICK STEP - DAVITAMON) a 03'11"

Eindklassement Ruta del Sol:
1 Javier Pascual Llorente (KELME - COSTA BLANCA) 21h58'34"
2 Davide Rebellin (GEROLSTEINER) a 08"
3 Alejandro Valverde Belmonte (KELME - COSTA BLANCA) a 09"
21 Servais Knaven (QUICK STEP - DAVITAMON) a 03'2


Een overzicht van alle uitslagen en foto's van Servais uit de Ruta del Sol kan je bekijken op de PROF 2003 pagina!

   
   
Woensdag 19 februari 2003
4e etappe Ruta del Sol.
Vandaag ging het vrij goed. Vanuit het vertrek ging het bergop, een kilometer of 7. Al na 5 km reed een groepje van een man of 15 weg. In het peloton viel het echter niet stil, zodat vooral het eerste uur heel lastig was. Daarna ging het iets rustiger en liepen de koplopers verder uit. Vanochtend was het heel slecht weer, maar tijdens de wedstrijd viel het eigenlijk wel mee. We hadden soms nog wat zon. In de laatste 35km begon het echter te
Fotoalbum 4e etappe Ruta del Sol
regenen. Het was er ook nog eens heel koud bij. Op 30km van de finish was er een lange afdaling en daar werd er vol naar beneden gereden. Het peloton viel in stukken. Ik zat in het eerste deel (een man of 25). In de laatste 5km werd ik echter bevangen door de kou. Ik kon bijna niets meer zien en ik kwam niet meer vooruit. Op 3km van de finish moest ik lossen uit dit groepje en verloor ik 50 seconden op deze mannen. In het klassement ben ik wel 2 plaatsen gestegen: ik sta nu 20e. Morgen de laatste dag. Laten we hopen dat we de zon weer eens gaan zien, zodat deze ronde zijn naam eer aan kan doen: Ruta del SOL.

De uitslag van de 4e etappe:
1 Remmert Wielinga (RABOBANK) 4h41'45"
2 Joaquin Rodriquez (ONCE - EROSKI) a 02"
3 Iván Ramiro Parra Pinto (KELME - COSTA BLANCA) a 07"
4 Unai Etxebarria (EUSKATEL - EUSKADI) a 30"
5 Patrik Sinkewitz (QUICK STEP - DAVITAMON) a 01'05"

38 Servais Knaven (QUICK STEP - DAVITAMON) a 10'22"

De volledige uitslag kan je bekijken op de website van de Ruta del Sol

Ook vandaag hebben we weer nieuwe foto's uit de Ruta del Sol. Klik op de foto hier boven om de 2 foto's van vandaag te bekijken. Met dank aan ISOSPORT. Ook van Cor Vos kregen we 2 foto's uit de 1e etappe van de Ruta del Sol. Klik hier om het fotoalbum van de 1e etappe te openen.

Een overzicht van alle fotoalbums uit de Ruta del Sol kan je bekijken op de PROF 2003 pagina

   
Vooruitblik naar de etappe van morgen:
Morgen alweer de laatste etappe in de Ruta del Sol. Deze etappe gaat van La General (Granada) naar Benalmadena over 178 km. Een lastige etappe met 4 hellingen van de 3e en 2 van de 2e categorie. Het peleton gaat om 12u55 van start en de finish is voorzien rond 17u30.
 
   
   
Dinsdag 18 februari 2003
3e etappe Ruta del Sol.
Het was vandaag "oorlog" in de Ruta. Er stond veel wind en af en toe regende het. De wegen waren soms glad door de modder. Al na 5km schoot het peloton in gang en ontstonden er waaiers. Ik zat telkens in de eerste waaier. Na 65km viel de definitieve slag. Onder aanvoering van QSD kwamen er verschillende waaiers van 20 man. Ik zat in de eerste. De tweede waaier sloot 25 km later bij
Fotoalbum 3e etappe Ruta del Sol
ons aan. De rest hebben we niet meer teruggezien. De aankomst was op een klim van 6km, 1e categorie. Ik ben voluit gegaan en werd 22e. Ik ben er wel tevreden over. Het was een goede test vandaag. Morgen is het heel lastig, met 4 hellingen van de 2e en 1 van de 3e categorie. Ik kijk wel hoe het gaat, ik ben niet van plan om hier al mijn pijlen te verschieten.

De uitslag van de 3e etappe:
1 Javier Pascual Llorente (KELME - COSTA BLANCA) 3h33'25"
2 Davide Rebellin (GEROLSTEINER) a 08"
3 Alejandro Valverde Belmonte (KELME - COSTA BLANCA) a 09"
4 Caruso Giampaolo (ONCE - EROSKI ITA) a 09"
5 José Ivan Gutiérrez Palacios (IBANESTO.COM) a 16"

De volledige uitslag kan je terugvinden op de site van de Ruta del Sol

Servais finishte vandaag dus als 22e op 1 min 39 van de winnaar.
Dit is wederom een hele mooie prestatie en uitslag voor Servais.

In het fotoalbum hebben we 2 foto's geplaatst van vanmiddag bij de start. Klik op de foto hier boven om het album te openen. (WE HEBBEN NOG 2 EXTRA FOTO'S TOEGEVOEGD AAN HET FOTOALBUM, MET DANK AAN ISOSPORT)

   
Vooruitblik naar de etappe van morgen:
De 4e etappe gaat morgen van Cabra naar Jaen over 174 km. En zoals Servais al schreef zal het een hele lastige etappe worden met 4 hellingen van de 2e categorie en 1 van de 3e categorie. Het peleton gaat om 12u55 van start in Cabra en de finish is voorzien rond 17u45.
 
Klik hier voor het kaartje van de 4e etappe
Klik hier voor het profiel van de 4e etappe
 
   
   
Maandag 17 februari 2003
2e etappe Ruta del Sol.
"Vandaag stond er een "vlakke" etappe op het programma. Maar het was nergens vlak. De hele tijd ging het op en af. We hadden een snelle start. Na 50 km reed mijn ploegmaat Jurgen van Goolen weg. Hij liep uit tot 13 minuten voorsprong. Op 60km van de finish had hij nog 11 minuten. Ik had goede hoop dat hij voorop zou blijven. Maar de ploegen van de sprinters gingen rijden en de
Fotoalbum 2e etappe Ruta del Sol
voorsprong liep heel snel terug. Dit vooral door de sterke tegenwind. Op 15 km van de finish werd hij teruggepakt. We hebben toen voor onze sprinter Luca Paolini gereden. In de laatste 10 km heb ik veel op kop gereden, mijn laatste inspanning was van km 3 tot km 2 voor de finish. Luca werd 3e. Oscar Freire won net als gisteren de sprint."

De uitslag van de 2e etappe:
1 Óscar Freire (RABOBANK) 4h04'47"
2 Jaan Kirsipuu (AG2R) .
3 Luca Paolini (QUICK STEP - DAVITAMON)
4 Erik Zabel (TEAM TELEKOM)
5 Isaac Galvez (KELME - COSTA BLANCA)

Servais finishte op de 83e plaats.

   
Vooruitblik naar morgen:
De 3e etappe gaat morgen van Sevilla naar Lucena over 166,6 km. Een vlakke etappe met een aankomst bovenop de Nuestra Senora de Araceli (1e categorie), een 18% steile klim van van 6 km lang. Het peleton gaat om 13u20 van start in Sevilla en de finish is voorzien rond 17u30. Morgen meer over de 3e etappe.
 
   
   
Zondag 16 februari 2003
1e etappe Ruta del Sol.
Vandaag stond de 1e etappe in de Ruta del Sol op het programma. Het was gelijk een lastige etappe met 3 klimmen van de 3e, 1 van de 2e en 1 van de 1e categorie. Ja, zo vroeg in het seizoen moeten de mannen er flink tegenaan!
"Het ging vandaag best lekker. Bergop ging het een stuk beter dan verwacht en ik had niet zo heel veel moeite om in de 1e groep te blijven. Bijna de hele etappe reed er 1 renner voorop, hij kreeg een maximale voorsprong van bijna 13 minuten. Maar op 30 km voor de finish werd hij ingelopen door het peleton dat was uitgedund tot 70 renners. De etappe werd beslist in de sprint die gewonnen werd door Oscar Freire voor Zabel en Paolini. Ik ben zeer tevreden over de etappe van vandaag. Het weer is goed, een graad of 16 en weinig wind." aldus Servais

Servais finishte 41e in het 1e peleton.
 

De uitslag van de 1e etappe:
1 Óscar Freire (RABOBANK) 4h46'29"
2 Erik Zabel (TEAM TELEKOM)
3 Luca Paolini (QUICK STEP - DAVITAMON)
4 Alejandro Valverde (KELME - COSTA BLANCA).
5 Tom Boonen (QUICK STEP - DAVITAMON)

   
Vooruitblik naar morgen:
Morgen de 2e etappe in de Ruta del Sol van Sevilla naar Huelva over 165 km. Een vrij vlakke etappe met 1 bergje van 3e categorie. Het peleton gaat om 13u25 van start in Sevilla en de finish is voorzien rond 17u30. Morgenavond meer over de 2e etappe.
 
   
   
Zaterdag 15 februari 2003
Morgen de 1e etappe in de Ruta del Sol.

Servais begint morgen in de Ruta del Sol aan zijn laatste voorbereiding op de Omloop Het Volk. Het leven wordt de niet-klimmers in het peleton niet makkelijk gemaakt in deze 49e editie van de Ruta del Sol. Er moet de komende week flink geklommen worden. De 3e etappe dinsdag eindigt bovenop de Nuestra Senora de Araceli, een klim met allures van een col van 1e categorie.
En ook morgen in de 1e etappe zijn er 3 beklimmingen van 3e categorie en 1 van 1e & 2e categorie. De etappe gaat morgen van Cordoba naar Cordoba over 179 km. Het peleton gaat om 10u50 van start en de finish is voorzien rond 15u45.

Morgenavond uiteraard meer nieuws van Servais vanuit de Ruta del Sol.

   
   
Vrijdag 14 februari 2003
Servais vertrekt morgen naar Spanje

Morgenochtend om 10u50 vertrekt Servais vanaf Zaventem naar Sevilla voor de 49e Ruta del Sol. Zondag gaat de Ruta del Sol van start in Cordoba. Deze rittenkoers gaat over 5 etappes en eindigt donderdag in Benalmadena.
Uiteraard houden we jullie de komende dagen op de hoogte vanuit Spanje.

 
Klik hier voor meer informatie over de Ruta del Sol.
   

Rittenschema: Ruta del Sol

Zondag 16 februari
Cordoba-Cordoba (179,6 km)

Maandag 17 februari

Sevilla (Cruzcampo)-Huelva (165 k)

Dinsdag 18 februari

Sevilla-Lucena (166,6 km)

Woensdag 19 februari

Cabra-Jaen (174 km)

Donderdag 20 februari

Granada-Benalmadena (178 km)

 
 
Woensdag 12 februari 2003
Servais op training in de Vlaamse ardennen

Servais is vandaag samen Tristan Hoffman, Steven de Jongh, Andreas Klier, Geert Van Bondt en Christophe Stevens wezen trainen in de Vlaamse Ardennen. "Vanmorgen om kwart voor 8 ben ik samen met Tristan vertrokken naar Denderwindeke waar Andreas woont. Rond kwart over 9 waren we bij Andreas. Eerst hebben we nog een kop koffie gedronken en daarna zijn we rond 10 uur vertrokken richting Geert. Het was vanmorgen bij het vertrek 2 graden onder nul en behoorlijk mistig. Volgens de voorspellingen zou de mist in de loop van de ochtend optrekken. Maar dat gebeurde echter niet. We hebben vandaag verschillende heuvels beklommen en in totaal 5 uur getraind. Ondanks de kou hebben we toch goed getraind en zijn we voldaan weer naar huis vertrokken" aldus Servais

   
   
Dinsdag 11 februari 2003
'Aan de kant' nr 3
De nieuwe column van Evert de Moor staat nu online op de website. En het is weer een leuk stukje geworden hoor! Deze maand in 'Aan de kant': "Niets wegkapitein, ... manager!"

Je kan de column van Evert lezen op de homepagina of in de profcarrière 2003.
 
2 nieuwe foto's van de ploegen voorstelling
Afgelopen week kregen we van de Frankyboys nog 2 mooie foto's van de ploegenvoorstelling begin januari. Klik op de foto hiernaast om het album te openen. Met dank aan Danny De Lange van de Frankyboys.
ploegenvoorstelling Quick Step Davitamon
 

 

Maandag 10 februari 2003
Nieuw krantenknipsel
Vandaag hebben we weer een nieuw krantenknipsel toegevoegd aan de knipsels van de PROF 2003. Het artikel "Knaven wint 3e rit op Borchwerf" komt uit BN DE STEM van vanmorgen.
 

 

Zondag 9 februari 2003
1e plaats voor Servais tijdens een trainingskoers in Roosendaal

'De afgelopen dagen heb ik het rustig aan gedaan. Gisteren heb ik een uurtje of 3 getraind. En vandaag heb ik een trainingskoers op de Borchwerf in Roosendaal gereden. In de finale reden we met 7 renners weg: Max van Heeswijk, Stefan van Dijk, Erik Dekker, 3 amateurs en ik zelf. Op 3 ronden voor het einde reed ik alleen weg en won. Max, Stefan en Erik werden 2,3 en 4. Het stelt natuurlijk niet zo veel voor, maar toch opnieuw een teken dat het goed zit met de vorm." aldus Servais

 
2 nieuwe filmpjes uit de Ronde van Qatar
Vanmiddag was er op de Belgische televisie een reportage over de Ronde van Qatar. Om de ganse reportage op onze website te zetten was een beetje veel. Maar de fragmenten waarin Servais aan het woord kwam hebben we wel. In het 1e filmpje zie Servais op een kameel en het 2e filmpje nog eens de overwinning in de 5e etappe van de Ronde van Qatar. Maar nu wel vanuit een andere camera positie! In beide filmpjes zie je ook een kort interview met Servais. Deze 2 filmpjes kan je ook terugvinden in de Prof 2003 carrière bij multimedia.
   
   
Donderdag 6 februari 2003
3 nieuwe filmpjes online

Vandaag hebben we aan de profcarrière 2001 en 2003 een nieuwe rubriek 'multimedia' toegevoegd. In de profcarrière 2001 kan je 2 filmpjes bekijken van 'Parijs-Roubaix'.
De filmpjes zijn afkomstig van NOS 'Studio Sport' en VTM 'Hart van Vlaanderen'. In de profcarrière 2003 kan je naast het filmpje van de overwinning in Qatar ook de reportage van Studio Sport bekijken over de ploegenvoorstelling van Quick Step Davitamon.

Opgelet: om deze
filmpjes te bekijken heb je Windows Media Player nodig.

   
   
Woensdag 5 februari 2003
Nieuwe foto's en het verslagje van Studio Sport ONLINE

Vandaag hebben we weer 5 foto's toegevoegd aan het fotoalbum van de 5e etappe van de Ronde van Qatar. Met dank aan Cor Vos voor de prachtige foto's van de 1e seizoensoverwinning van Servais. Klik op de foto hiernaast om het album te openen.

fotoalbum 5e etappe Ronde van Qatar
Gisteravond kon je bij NOS Studio Sport een kort verslagje en een interview bekijken met Servais. Het verslagje staat vanaf vandaag online op onze website. Klik hier om het filmpje te starten. (Opgelet: om het filmpje te bekijken heb je Windows Media Player nodig)
   
Klik hier voor het krantenknipsel 'Feeststemming Servais Knaven' uit BN De Stem  
   
   
Dinsdag 4 februari 2003
1e plaats voor Servais in de 5e etappe van de Ronde van Qatar !

Ja, ja, de 1e overwinning van het seizoen is binnen !!!

Servais heeft vanmiddag de laatste etappe in de ronde van Qatar gewonnen. Een mooier begin van het wielerseizoen konden we niet bedenken ! Proficiat Servais.

"In het begin hebben we samen met CSC de boel op de kant gezet. We reden met 27 man weg. De voorsprong liep in het begin langzaam op, maar na 50 km gaf het peloton het verzet op. We liepen uit naar meer dan 15 minuten. In de finale reden een aantal keer eenlingen weg. De ploeg van leider Loddo (alleen Svorada was mee), en nog wat ploegen die een sprinter mee hadden controleerden de kopgroep een klein beetje. Dit was ideaal voor mij. Hoe meer die mannen moesten rijden, des te groter was mijn kans om in de finale weg te rijden. In de laatste ronde (we moesten 5 plaatselijke rondes rijden in Doha, waar elke dag de finish was) werd er veel gedemareerd. Ik sprong met elke demarage mee. Op 4km van de finish reden we met 7 man weg. Op iets meer dan 1 km reed ik hieruit alleen weg en ik won solo de etappe. Ik moet zeggen dat ik hier heel blij mee ben. Om verschillende redenen: ten eerste natuurlijk een mooi kado voor Senne. Ten tweede omdat ik niet goed wist hoe het met mijn conditie was, aangezien ik niet op trainingskamp was geweest in januari. Ten derde is het de eerste overwinning van de ploeg, wat ook heel belangrijk is. En ten vierde was het al weer lang geleden dat ik iets gewonnen had." aldus Servais

De foto's van vandaag kan je bekijken in het fotoalbum van de 5e etappe. Klik op de foto hierboven. Vannacht om 1 uur (plaatselijke tijd) vertrekt de ploeg terug naar Brussel. Morgenochtend rond 6 uur landen de jongens in Zaventem.


Uiteraard kunnen jullie Servais feliciteren via het gastenboek of je kan hem ook een mailtje sturen !

Uitslag 5e etappe:
1 KNAVEN Servais (QSD) 2h 59' 47"
2 POLLACK Olaf (GST) 00' 02"
3 MICHAELSEN Lars (CSC) 00' 02"
4 BERTOLINI Denis (PHO) 00' 02"
5 CALCAGNI Patrick (SID) 00' 02"


Algemeen Klassement
1 LODDO Alberto (LAM) 15h 29' 56"
2 POLLACK Olaf (GST) 00' 00"
3 SVORADA Jan (LAM) 00' 07
11 KNAVEN Servais (QSD) 00' 30"

Alle uitslagen en fotoalbums uit de Ronde van Qatar kan je bekijken op de PROF 2003 pagina.

   
Maandag 3 februari 2003
4e etappe Ronde van Qatar

"Toen we vanmorgen naar de start reden, kwamen we langs het vliegveld. Daar stonden ik weet niet hoeveel Amerikaanse gevechtsvliegtuigen klaar. Schijnbaar zijn we zowel vandaag als gisteren langs de basis gereden, waar de Amerikaanse militairen gelegerd zijn. Ze zijn paraat voor een eventuele aanval op Irak. Ik heb de basis niet gezien, daarvoor werd er te hard gereden. Maar Het is toch wel een beetje vreemd om er zo dicht bij te

Fotoalbum 4e etappe Ronde van Qatar

zijn. En je merkt er echter niks van hier in Qatar. De start was vandaag aan zee bij een klein visserhaventje. Wij zijn nog maar met 6 man gestart. Bodrogi is gisteren gevallen en hij heeft waarschijnlijk iets gebroken in zijn bekken. Hij ging dus niet van start, hij kan amper lopen. Ook Amorison ging niet van start. Hij heeft knieklachten. De start was heel snel. Het eerste uur meer dan 50 km. Er reed een man of 15 weg. Ze kregen en max voorsprong van 40 seconden. In het peloton werd er vol achtervolgd. Na 50km was alles weer bij elkaar. Na 60 km reden we met een man of 40 weg op een stuk met zijwind, ik zat mee. De rest kwam na een kilometer of 10 weer terug. Hierna was het veel tegenwind en bleef alles bij elkaar, op 2 koplopers na. In de laatste kilometers heb ik Clerc uit de wind gehouden, wat niet eenvoudig was. Het was vol zijwind. Het laatste stuk van de etappe heb ik de eerste groep moeten laten gaan. Het peloton brak in 2 stukken, ik zat in het 2e deel. De rit werd gewonnen in de sprint door Ivan Quaranta, voor Strazzer en Kupfernagel. De benen waren goed vandaag. Ik ben veel door de wind naar voren gereden en heb geregeld Clerc uit de wind gehouden. Op het einde voelde ik dat wel, maar het was een goede training. Ik heb vandaag weer een aantal foto's gemaakt bij de start en ook van het vliegveld waar de Amerikaanse gevechtsvliegtuigen klaar staan. Klik op de foto hierboven om het fotoalbum te openen."

Uitslag 4e etappe:
1 QUARANTA Ivan (SAECO) 3h 16' 54"
2 STRAZZER Massimo (PHONAK)
3 KUPFERNAGEL (PHONAK)
4 DEAN Julian (CSC)
5 VAN DIJK Stefan (LOTTO-DOMO)

Servais finishte vandaag in een als 72e op 29 sec. In het algemeen klassement staat Servais op de 47e plaats op 54 sec van Alberto Loddo.

O ja, we hebben ook nog een hele mooie foto "de overstekende kamelen" gevonden uit de etappe van gisteren. De foto kan je bekijken in het
fotoalbum 3e etappe..
 
Morgen de laatste etappe in de Ronde van Qatar. De renners rijden van Sealine Beach Resort naar Doha over een afstand van 144 km. Klik hier voor meer info over de Ronde van Qatar.
Morgen melden we ons weer met meer nieuws uit Qatar.
 
 
Zondag 2 februari 2003
3e etappe Ronde van Qatar

"Vandaag was de start van de 3e etappe bij de Camel Race Track. Het was een heel spektakel daar. Er liepen honderden kamelen rond. Voor de start heb ik nog even op een kameel gezeten en een klein stukje gelopen. Was wel apart. Je moest je goed vasthouden, vooral toen hij ging zitten. Eerst door de voorpoten en dan door de achterpoten. Ik heb

fotoalbum 3e etappe Ronde van Qatar

hiervan een aantal foto's in het fotoalbum gezet. Verder stond er vandaag weinig wind, waardoor het een vrij rustige etappe was. De benen waren vrij goed, en als het af en toe volle bak ging, had ik geen problemen om van voren te komen of te blijven. Het hoogtepunt van de dag was, dat we moesten stoppen voor overstekende kamelen. Was wel lachen. In de Vlaamse koersen moeten we wel eens stoppen voor een trein, maar kamelen had ik nog niet eerder mee gemaakt. Het werd vandaag weer een massasprint die gewonnen werd door Stefan van Dijk. Na de wedstrijd zijn we nog bij wezen trainen. Een klein uur, 30km. In totaal hebben we vandaag 5u30 op de fiets gezeten en 218 km afgelegd." aldus Servais.

Uitslag 3e etappe:
1 VAN DIJK Stefan (Lotto-Domo)4h 24' 16"
2 SVORADA Jan (Lampre)
3 QUARANTA Ivan (Saeco)
4 STRAZZER Massimo (Phonak)
5 DEAN Julian NZL (Csc)

Servais finishte vandaag als 63e. In het algemeen klassement staat Servais op de 31e plaats op 22sec van leider Alberto Loddo van de Lampre ploeg.

Klik op de foto hierboven om het fotoalbum van vandaag te openen. Voor alle voorgaande fotoalbums ga je naar de PROF 2003 pagina.
 
Morgen de 4e etappe over een afstand van 151,5 km van Al Wakra naar Doha (Corniche).De renners starten om 12u20 en de finish is voorzien rond 16u00 (plaatselijke tijd).
Klik hier
voor meer info over de Ronde van Qatar.
 
Groeten aan Servais in Qatar vanuit Nederland !
Vandaag ontvingen 2 leuke foto's van Elodie & Alissia de Moor. Zij wensen Servais vanaf deze koude plek veel succes het komende seizoen! O ja volgens Alissia is het "ding" in het midden geen sneeuwpop, maar een "sneeuwservais". Bedankt aan beide dames voor het kunstwerk! Klik op de foto hiernaast om het fotoalbum te openen.
 
 
zaterdag 1 februari 2003
2e etappe Ronde van Qatar

"Vandaag was het een snelle etappe. In het begin hadden we wind mee en er gebeurde niet veel. Iedereen was wel nerveus en het tempo lag rond de 50 km/uur. Na 33km was de eerste tussensprint. Doordat het even zijwind was, brak het peloton in 3 stukken, maar snel hierna was alles weer bij elkaar. Na 55km demareerde Virenque met iemand van Credit Agricole.

2e etappe Ronde van Qatar - 01-02-2003
Het peloton sloeg op hol en brak wederom in 3 groepen. Ik zat in de eerste waaier. Met deze waaier liepen we langzaam aan steeds verder uit. Op het einde hadden we meer dan 10 minuten voorsprong op de rest. In Doha moesten we nog 2 rondjes rijden. In de laatste ronde reden nog 4 renners weg, maar ik reed het gat naar deze mannen dicht. Hierdoor kon ik geen werk meer doen in de sprint voor onze sprinter Aurelien Clerc. Op 350 meter van de finish kwam hij op kop, nadat Wilfried Cretskens van kop ging. Dit was echter te ver. Misschien lukt het morgen." aldus Servais
 
Uitslag 2e etappe:
1 NAZON Damien (Brioches la Boulangere)
2 LODDO Alberto (Lampre)
3 BONOMI Giosuè (Saeco)
4 BUCCIERO Antonio (Saeco)
5 CLERC Aurélien (Quick Step Davitamon)
Servais finishte vandaag als 33e.

Ook vandaag heeft Servais weer 4 nieuwe foto's mee gestuurd. Klik op de foto hierboven om het fotoalbum van de 2e etappe te openen.
 
Morgen de 3e etappe over een afstand van 187,5 km van Camel Race Track naar Doha (Corniche). De renners gaan van start om 11u30 en de finish is voorzien rond 16u00 (plaatselijke tijd)
 
Aan het fotoalbum van de 1e etappe hebben we nog een 4 tal foto's toegevoegd. Klik hier om het fotoalbum '1e etappe' te openen.
 
 
Nieuws januari 2003

t