Vrijdag 31 januari 2003
1e etappe in Ronde van Qatar
Vanmiddag werd 1e etappe in de Ronde van Qater gereden. In de hoofdstad Doha reden de renners een criterum over 90 km op een plaatselijk parcours van 9 km. Een parcours op en neer langs de kust.
"Het ging vandaag goed en ik had goede benen. Er stond veel wind en af en toe ging het goed op de kant. Het peleton brak echter nooit. In de finale
1e etappe Ronde van Qatar (31-01-2003)

heb ik nog wat werk gedaan voor onze sprinter Aurelien Clerc. Het werd zoals verwacht een massasprint. die gewonnen werd door de Italiaan Loddo van de Lampre ploeg. 2e werd de Fransman Damien Nazon (Brioches la Boulangere) voor Massimo Strazzer van de Phonak ploeg. O ja vanmorgen ben ik nog een uurtje wezen fietsen. Daarvan hebben we nog een aantal foto's gemaakt", aldus Servais


Servais finishte vandaag als 32e. UIteraard hebben we het fotoalbum weer aangevuld met foto's van de training van vanmorgen en 3 foto's van vlak voor de start van de 1e etappe. Klik op de foto hierboven om het album te openen.

Morgen de 2e etappe van Ras Laffan naar Doha over 137 km. De renners starten om 12u45 en de finish is voorzien rond 16u00. Klik hier voor meer info over de Ronde van Qatar.
 
Donderdag 30 januari 2003
Het 1e verslagje vanuit Qatar.
"Gisteren hebben we een redelijk goede reis gehad, maar toch wel vrij lang in het vliegtuig gezeten (6 uur). Om 23u30 waren we in het hotel. (plaatselijke tijd, het is hier 2 uur later). In Qatar valt 80 mm regen per jaar, en volgens mij is dat allemaal vandaag gevallen. Niet zo hard, maar toch genoeg om niet te lang te trainen. Vandaag hebben we dan ook maar
Qatar 30-01-2003

2 uurtjes getraind. Er is hier ook heel veel wind. Wind tegen 20km/uur en wind af 60 op het gemak. Dat gaat wat worden morgen. We hebben dan een criterium, een ronde van 9km langs de kust heen en terug, over een afstand van 90km." Servais

Servais heeft vanuit Qatar een aantal foto's van de training van vanochtend door gemaild. Klik op de foto hierboven om het fotoalbum te openen.

Morgen gaat het wielerseizoen voor Servais dus echt van start met de 1e etappe van de Ronde van Qatar. Klik hier voor meer info over de Ronde van Qatar.
Morgen melden we ons weer met meer nieuws vanuit Qatar.

   
NIEUWE COLUMN VAN SERVAIS ONLINE !  
Servais heeft vandaag een nieuwe column geschreven over de hectische maand januari en de geboorte van Senne. Klik hier om de column te lezen.
   
   
Woensdag 29 januari 2003
Servais vandaag naar Qatar

Veel tijd om van Senne te genieten heeft Servais nog niet gehad. Vandaag vertrekt Servais alweer voor een weekje naar Qatar voor de Ronde van Qatar.

"We vertrekken vanmiddag om 13u15 naar Qatar, vanaf Zaventem. Woensdag de 6e komen we weer terug met een nachtvlucht. Vanavond rond 21u15 (plaatselijke tijd) zijn we Qatar. Ik denk dat het 1 uur tijdsverschil is.
O ja afgelopen week is men Laptop gecrasht. Ik heb hem gisterenmorgen weggebracht en 's middags was ie al klaar. Er zaten virussen in en omdat de harde schijf helemaal vol was, startte hij niet meer. Dankzij de goede service bij @xit, waar ook wielervrienden.nl is gemaakt kan de laptop mee naar Qatar." aldus Servais

De komende dagen gaan we jullie uiteraard op de hoogte houden vanuit Qatar!

 
   
   
Maandag 27 januari 2003
Een zusje voor Britt !

"De bevalling zit er op en we hebben opnieuw een dochter gekregen. Ze heet Senne. Ze is gisteren geboren om 11 voor 11 's avonds in het Sint Jozef Ziekenhuis in Turnhout. De bevalling verliep voorspoedig. Om half 9 waren we in het ziekenhuis. Voor 11 was ze er dus al. Senne weegt 3850 gram (een flinke) en is 51 cm. Britt heeft een website voor haar gemaakt www.senneknaven.nl waarop ik een aantal foto's heb gezet", aldus Servais

Haar volledige naam is Senne Johanna Gerarda Knaven.

Servais en Natascha met hun 2e dochter 'Senne'
   
Via het gastenboek van www.senneknaven.nl kan je Servais, Natascha en Britt feliciteren.
 
klik hier voor de website van Senne Knaven
   
   
Zaterdag 25 januari 2003
De afgelopen week

De afgelopen week (vanaf zaterdag) heb ik goed kunnen trainen. 2 keer 5 uur, 1 keer 4 en 1 keer 3,5 uur getraind. Ik heb 2 keer wat korter getraind (2 uur) maar dan ook nog krachttraining op de fiets en blokken van 15 minuten tegen de overslag gedaan. De lange trainingen heb ik altijd alleen of met zijn tweeën gedaan. Dus 4 of 5 uur in de wind rijden, is wel een goede training. Eigenlijk heb ik alle trainingen afgewerkt met een gemiddelde van 34 per uur. Ik denk dus dat het met de conditie wel goed zal zijn.
Alleen vandaag ben ik niet gaan trainen. Natascha is op dit moment ziek en ligt met griep in bed. Ik kon dus moeilijk weggaan met een vrouw die op het punt staat om te bevallen en die dan ook nog eens ziek is. Ik hoop dat de kleine snel komt, want Qatar komt nu wel heel dichtbij. En wat als de kleine dinsdag nog niet geboren is? Het liefst zou ik dan thuis blijven en Mallorca rijden, maar ik weet niet wat de ploeg daarvan vindt.

 
Vrijdag 17 januari 2003
De training van vandaag
"Vandaag heb ik heel wat meegemaakt op de training. Het was de bedoeling om met het mooie weer 5 uur te gaan trainen, samen met Martin van Steen en Johan Louwerse (een oud mecanicien van TVM en supporter van de wielervrienden), maar het pakte anders uit. Martin is tijdens de training hard gevallen. Na 1,5 uur getraind te hebben kwamen we in Nieuwmoer en draaiden net achter een vrachtwagen rechtsaf een voorrangsweg op, de vrachtwagen stopte ineens. Ik stond op tijd stil, maar Martin reed vol achter op de vrachtwagen. Hij klapte met zijn hoofd en daarna met zijn borstkast vol tegen de vrachtwagen. Martin voelde gelijk al dat het niet goed zat en is naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal gebracht. Ik ben met de auto mee naar het ziekenhuis gegaan. Hier zijn foto's gemaakt. Er waren geen breuken, en met de nek was ook alles goed. Wel moet Martin 24 uur in het ziekenhuis blijven. Door de klap heeft ook zijn hart een flinke optater gehad. Hij moet nu 24 uur met een kastje "lopen", om zijn hart te registreren. De eerste prognose is dat Martin minimaal 3 weken rust moet nemen.
Ik vond het niet meer dan logisch om Martin mee naar het ziekenhuis te gaan. Dat was veel belangrijker dan mijn training. Je kunt niet zomaar iemand in een ziekenwagen zetten en dan maar zeggen van zoek het verder maar uit. Stonetje moet vannacht dus in het ziekenhuis blijven en laten we hopen dat er geen complicaties zijn en dat hij morgen weer naar huis mag.
Morgen staat er opnieuw een training van 5 uur op het programma waarvan de laatste 2 uur achter de brommer." aldus Servais
 
Nieuw: DOWNLOADS

Afgelopen week kregen we van Rob Seegers 2 mooie wallpapers. We willen jullie deze prachtige wallpapers niet onthouden en daarom hebben we een nieuwe rubriek "downloads" aan onze website toegevoegd. Uiteraard willen we deze rubriek nog verder uitbreiden met andere wallpapers en een screensaver. Heb jij een leuk idee? Aarzel dan niet en mail je creatie naar ons toe. Wie weet staat jouw screensaver of wallpaper binnenkort ook op onze website!

Bedankt Rob voor deze 2 mooie wallpapers!

 
Dinsdag 14 januari 2003
Nieuwe foto's van de ploegvoorstelling

Vandaag ontvingen we nog een aantal mooie foto's van de ploegvoorstelling van Quick Step - Davitamon. We hebben de foto's uiteraard toegevoegd aan het fotoalbum. De eerste 12 foto's hebben jullie (onze vaste bezoekers!) al gezien vanaf foto 13 t/m 26 zijn het NIEUWE foto's.

Met dank aan Jolanda Oeij van Davitamon (Nederland).

Klik hier om het fotoalbum te openen.

   
Zondag 12 januari 2003
Schaatsen met Britt
Vandaag ben ik met Britt wezen schaatsen. Vanaf morgen gaat het weer dooien, dus

moesten we het er maar effe van nemen. Vanochtend heb ik uiteraard eerst goed getraind, 4 uur op de weg en aan het einde van de middag dus nog effe geschaatst met Britt. O ja, van het schaatsen hebben 2 foto's gemaakt die je in het fotoalbum kan bekijken.

Klik op de foto hierboven om het album te openen.  
   
Zaterdag 11 januari 2003
Servais op de roller
"De afgelopen week heb ik ivm de kou veel op de roller getraind. Natascha heeft daar vandaag

een foto van gemaakt. Verder gaat alles goed, vandaag heb ik 4 uur getraind, waarvan 2,5 uur in het bos en 1,5 uur op de roller. Vanaf morgen weer dooi en regen. Het is altijd iets, maar we slaan ons er wel doorheen." aldus Servais

Klik hier voor een groter formaat
Het is trouwens een hele mooie foto die Natascha vandaag maakte. Je ziet Servais op de roller trainen met op de achtergrond de originele fiets (met modder) waarmee hij 2 jaar geleden Parijs-Roubaix won. Ook de trui met rugnummer 3 hangt in een mooie kader aan de muur. Klik op de foto voor een groter formaat.

Ondertussen is de rest van de ploeg vertrokken naar Australië voor de Tour Down Under en Italië voor een trainingskamp. Servais zal dus de komende dagen in afwachting van de bevalling van Natascha thuis trainen. We wachten het in spanning af !
   
Vrijdag 10 januari 2003
Lefevere heeft zelfs nog geld over

Klik hier voor het krantenknipsel uit BN De Stem

   
Donderdag 9 januari 2003
Servais de nieuwe wegkapitein van Quick Step - Davitamon

Vandaag werd in Sint-Martens-Latem de nieuwe Quick Step-Davitamon ploeg officieel voorgesteld aan de pers. De ploeg van Patrick Lefevere beschikt over een budget van 7,5 miljoen euro. Voor Servais is er een belangrijke rol weggelegd in de nieuwe ploeg van Quick Step - Davitamon.

"Ik ben dit jaar gebombadeerd tot wegkapitein in de klassiekers. Een flinke verantwoording. Ik deed dat ook al wel een beetje bij Farm Frites, maar dat is toch anders als nu, met Museeuw, Bettini en VDB om je heen. Het is te hopen dat alles perfect verloopt en dat ik niet te veel hoef in te grijpen hahaha. Ik zal er vooral voor moeten zorgen dat iedereen

op het juiste moment van voren zit, zodat we als ploeg iets kunnen forceren. Bijvoorbeeld op de Molenberg of Kwaremont. Als iedereen gemotiveerd is, zal alles gemakkelijk verlopen. Ik neem aan dat de renners in onze ploeg allemaal voor 200% gemotiveerd zijn in deze wedstrijden."

"Gisteren was dus de voorstelling aan de sponsors en hun belangrijkste klanten. Het was heel leuk. Ik heb met diverse mensen gesproken en ze waren allemaal even enthousiast. De voorstelling ging per land en van deze renner(s) werd er telkens een kort filmpje getoond, dat opgenomen was in St Raphael. Vanmorgen hebben we ook nog nieuwe foto's ge-
maakt voor de posters. Verder kan ik nog melden dat de nieuwe auto's heel mooi zijn geworden. Zilvergrijs met daarop het logo van de ploeg. Er komen ook 2 nieuwe vrachtwagens van De Rijke uit Spijkenisse." aldus Servais

Klik hier
om het fotoalbum van de ploegvoorstelling te openen. Met dank aan Eric Goffin, Davitamon en Photonews.
   
Woensdag 8 januari 2003
Voorstelling Quick Step Davitamon ploeg.

Vandaag en morgen heeft Servais een aantal officiële verplichtingen met de ploeg. Vanavond om 19u00 worden de renners en het personeel van Quick Step-Davitamon verwacht op een diner met de sponsors en een aantal genodigden.

Morgenochtend is de pers aan de beurt. Dan zal de nieuwe ploeg van Patrick Lefevere voorgesteld worden aan de pers tijdens de ploegvoorstelling. Vlak voor de voorstelling zal er ook een nieuwe ploegfoto gemaakt worden. De foto die afgelopen december in St. Raphaël is gemaakt en ook op onze website staat, zal dus niet als officiële ploegfoto gebruikt worden.

Het worden dus 2 drukke dagen voor Servais.

   
Maandag 6 januari 2003
De fietstest

Servais deed vanmiddag een fietstest in Leuven. Ongeveer een maand geleden was de eerste test. En zo vlak na de feestdagen moeten de jongens van Quick Step nog een 2e test doen. Naast de fietstest werd ook het vetpercentage gemeten.

De resultaten van de fietsttest waren beter dan die van vorig jaar rond deze tijd en het vetpercentage lag zelfs iets lager. Servais is de feestdagen dus goed door gekomen en heeft ondanks het slechte weer de afgelopen weken toch nog goed kunnen trainen.

O ja, vanmiddag werden er tijdens de test in Leuven ook TV opnamens gemaakt voor de dokusoap die vanaf eind februari op VTM te zien zal zijn. Of deze serie ook op de Nederlandse TV zal worden uitgezonden weten we nog niet. We houden jullie op de hoogte.

 
Nieuwe foto's
Vandaag hebben we een aantal nieuwe foto's toegevoegd aan het fotoalbum 'trainingskamp St. Raphaël'. Klik op de foto hiernaast om het album te openen.
trainingskamp St Raphaël
 
Zaterdag 4 januari 2003
Het heeft even geduurd, maar hier zijn we weer met een nieuwe update. De webmaster ligt sinds oudejaarsnacht met griep in bed. Vandaag gaat het iets beter, ik heb alleen geen stem. Maar updaten dat lukte nog net. De foto's die ik vorige week beloofd had, volgen zo snel mogelijk. Hieronder een overzichtje van deze update.
 
Aan de kant
In de rubriek "Aan de kant" schrijft Evert de Moor iedere maand een leuke column. Afgelopen week heeft hij de weer een nieuwe column geschreven: "Zeg maar gewoon, Servais". Je kan de column vinden op onze startpagina in de rubriek "Aan de kant" of klik hier.
 
Programma
Het programma van Servais voor komende week is aangepast op de startpagina. Naast de ploegvoorstelling zal Servais maandagmiddag in Leuven weer een fietstest en vetpercentage meting doen. Meer hierover volgende week op onze website.
   
Woensdag 1 januari 2003
Ploegfoto Quick Step-Davitamon
We hebben er ff op moeten wachten. Maar het is zover. Vanaf vandaag mogen we de ploegfoto van Quick Step-Davitamon publiceren.

Het is nog wel niet de officiële foto! Op deze foto staat Quick Step verzorger Sven Dury, die de plaats van Sven Vanthourenhout in nam tijdens de fotosessie. Maar we vonden het wel leuk om jullie deze foto alvast te laten zien.
De officiële foto volgt weldra op de site van Quick Step-Davitamon.

 
Nieuwjaarswensen: zie nieuws 31-12-2002