Klik hier voor alle uitslagen, fotoalbums, knipsels en multimedia

vrijdag 30 mei 2003
. Afgestapt (bericht geplaatst 23u30)
door Servais
Zoals jullie waarschijnlijk al zullen weten, ben ik vandaag afgestapt. Ik kwam gewoon niet vooruit. Op het vlakke ging het nog wel, maar als het bergop ging, stond ik helemaal stil. Ik kreeg geen lucht en de benen wilden niet. In het begin ging het al gelijk hard en we moesten met de ploeg al snel in de achtervolging, omdat we niemand mee hadden in een ontsnapping van 20 renners. Ik reed op het vlakke vol mee op kop, maar op het eerste klimmetje zakte ik er gelijk door. Ik kon daarna nog wel terugkomen. Hierna gebeurde bijna hetzelfde: op kop rijden op het vlakke en er doorheen zakken op het klimmetje. Het enige verschil was, dat ik de 2e keer niet meer terug kwam. Ik besloot daarna meteen om de kortste weg naar het hotel te pakken.
Hoe het komt dat ik zo slecht was? Ikzelf denk dat het vooral komt door een vorm van hooikoorts. Ik heb daar pas sinds vorig jaar last van. Ook heb ik de eerste dagen met heel warm weer altijd de nodige problemen. Verder was ik nog niet volledig hersteld van de Ronde van België. Alles bij elkaar genomen was ik gewoon niet goed genoeg om vandaag te kunnen volgen.
Ik was vanavond om 22u30 thuis. Onze mecanicien Bart Leysen was zo vriendelijk om mij naar huis te brengen, waarna hij zelf weer terug reed naar Luxemburg. Bart, bedankt!!!
De komende dagen ga ik eerst even lekker rustig aan doen en me daarna voorbereiden op de Ronde van Zwitserland.
. Servais afgestapt in de 2e etappe (bericht geplaatst 18u00)
door webmaster
Servais is vanmiddag afgestapt tijdens de 2e etappe van de Ronde van Luxemburg.

Later vanavond een verslagje met nieuws van Servais.
 
 

donderdag 29 mei 2003
. 1e etappe Ronde van Luxemburg
door Servais
Vandaag heb ik veel afgezien. Vanwege het parcours, maar vooral vanwege de warmte. Het was hier vandaag rond de 30 graden en heel benauwd. Ik heb altijd moeite met de overgang van koel weer naar heel warm weer. Dat duurt meestal een paar dagen en dan gaat het weer goed. In de finale ging het iets beter en ik kon dan ook in de eerste groep blijven. In de finale moesten we 3 rondjes rijden met hierin 2 klimmen. De aankomst was ook omhoog. Op anderhalve ronde van het einde reden 3 man weg, met daarbij Wadecki van ons. Wadecki werd 2e en wij finishten met een groep van een man of 40 op 40 seconden.
Morgen is er een rit van 200km, met in de eerste helft een aantal lastige klimmen en de finale is zo goed als vlak. Vaak eindigt deze rit in een massasprint, maar morgen kan er wel eens een groepje wegrijden met renners die al op een minuut of 10 staan. Er zijn namelijk niet zo heel veel sprinters in deze ronde.
 
. De uitslag, multimedia en een vooruitblik naar morgen
door webmaster
De uitslag van de 1e etappe
1 VOECKLER Thomas (BLB) - 04:20:20
2 WADECKI Piotr (QSD) op 1 sec
3 CAPPELLE Andy (MA) op 5 sec
4 RUSKYS Saulius (MAR) op 41 sec
5 DUFAUX Laurent (ALS) op 42 sec
52 KNAVEN Servais (QSD) op 42 sec


De Fransman Thomas Vouckler heeft dus de 1e etappe gewonnen in de Ronde van Luxemburg voor Piotr Wadecki en Andy Cappelle. . Wij hebben een kort verslagje van de Luxemburgse televisie on-line staan! Servais komt een paar keer door het schem gefietst dus goed opletten!

Klik hier om het verslagje te bekijken
(opgelet: om het filmpje te bekijken heb je windows mediaplayer nodig)


Morgen: Wasserbillig-Leudelange

De 2e etappe gaat morgen van Wasserbillig naar Leudelange over een afstand van 204 km. Vanaf 11u30 tekenen de renners het startblad aan het cultureel centrum van Wasserbillig. Het peleton gaat om 12u05 van start en de finish is voorzien rond 17u15. Morgen meer nieuws van Servais.

Klik hier voor het kaartje van de Ronde van Luxemburg

 
 

woensdag 28 mei 2003
.De Ronde van Luxemburg
door webmaster
Servais is vanmiddag met auto vertrokken naar Luxemburg waar hij morgen van start zal gaan in de 63e Ronde van Luxemburg. Deze rittenwedstrijd gaat over 4 dagen en telt 5 etappes. Op zaterdag is er een ochtendetappe en 's avonds een individuele tijdrit over 9,8 km.

De Quick Step Davitamon ploeg zal aan de start verschijnen met Paolo Bettini, Davide Bramati, Cracia Canada, Andrey Kashechkin, Frank Vandenbroucke, Richard Virenque, Piotr Wadecki en uiteraard Servais die met het rugnummer 4 zal rijden.
Een overzicht van de etappes:  
- 1e etappe donderdag 29 mei: Luxembourg-Luxembourg 163 km
- 2e etappe vrijdag 30 mei: Wasserbillig-Leudelange 204 km
- 3e etappe zaterdag 31 mei: Mersch-Echternach 98 km
- 4e etappe zaterdag 31 mei: Bettembourg-Bettembourg 9,8 km
- 5e etappe zondag 1 juni 2003: Wiltz-Diekirch 169 km

Klik hier voor het kaartje van de Ronde van Luxemburg


Ronde van Luxemburg
29 mei - 1 juni 2003
.Morgen de 1e etappe
door webmaster

De 1e etappe in de Ronde van Luxemburg gaat morgen over 163 km met start en finish in Luxemburg stad. Vanaf 12u00 tekenen de renners het startblad op de 'Place Guillaume'. Het peleton gaat om 13u00 van start de finish is voorzien rond 17u15.
In tegenstelling tot voorgaande jaren won Erik Zabel vorig jaar de 1e etappe in een massasprint. Normaal gezien rijdt er in Luxemburg de 1e dag altijd een groep weg, die dan voor de overwinning gaan. Of het morgen weer een massasprint zal worden, lees je hier!

 


maandag 26 mei 2003
.Foto's laatste etappe Ronde van België
door webmaster
Er was een klein probleem met een aantal foto's in het fotoalbum van de laatste etappe van de Ronde van België. Niet alle foto's waren zichtbaar. Het probleem is intussen opgelost. Het kan zijn dat je de pagina ff moet vernieuwen alvorens de foto's zichtbaar worden.
Klik op de foto hiernaast om het fotoalbum te openen.
fotoalbum 5e etappe Ronde van België
 


zondag 25 mei 2003
. 5e & laatste etappe Ronde van België
door Servais

Vandaag stond het ploegbelang voorop en dat was zoorgen dat de eindzege bij ons in de ploeg kwam. Ik had hier geen probleem mee. Michael Rogers stond aan de leiding en het was zaak dat hij dat bleef. Dat is perfect gelukt. Als ploeg waren we gewoon heel sterk

vandaag. Tot 140km waren het Boonen, Cretskens en Bodrogi die het kopwerk verrichtten en daarna was het de beurt aan mij. Ik heb mijn werk kunnen doen tot La Redoute en toen was het over voor mij. Ik heb me daarna laten afzakken naar een groep gelosten en vrij rustig naar de finish gereden. Op de laatste klim kregen we te horen dat Rogers de eindzege te pakken had en dat maakte ons erg blij. Voor de Ronde van Belgie wist ik al
fotoalbum 5e etappe Ronde van België
dat het heel moeilijk voor mij zou worden om een goed klassement te rijden, gezien het profiel van de laatste etappe. Achteraf gezien heb ik dat dus goed ingeschat. Als ik mijn eigen koers had kunnen rijden, was ik zeker een betere uitslag gereden, maar een ploegmaat aan een overwinning helpen is veel mooier dan zelf 20e worden.
De komende dagen doe ik even rustig aan. Donderdag ga ik dan van start in de Ronde van Luxemburg.

 
. Uitslag en nieuwe foto's
door webmaster

Uitslag 5e etappe:
1 Dave Bruylandts - Marlux 5.01.00
2 Maarten Den Bakker - Rabobank op 1 sec
3 Tadej Valjavec - Fassa Bortolo
4 Peter Farazijn - Cofidis
5 Bart Voskamp - BankGiroLoterij
54 Servais Knaven - QSD op 13 min 04

Eind klassement:
1 Michael Rogers - QSD 20.00.42
2 Bart Voskamp - BankGiroLoterij op 25 sec
3 Robert Bartko - Rabobank op 30 sec
4 Axel Merckx - Lotto-Domo op 31 sec
5 Dave Bruylandts - Marlux op 32 sec
32 Servais Knaven - QSD op 13min 21

Het is een mooie week geweest. Maar aan alles komt een einde. De ronde van België 2003 zit er alweer op. Zoals beloofd volgen er vandaag nog 3 mooie actiefoto's van Servais tijdens de tijdrit van gisteren. Luc Claessen van actiefotos.be maakte speciaal voor onze website 2 foto's en ook Hans Deveuster van sportfotos.be maakt 1 foto voor ons. Klik hier om het album van de tijdrit te openen. Bedankt Luc en Hans voor de schitterende foto's!
Ook vandaag hebben we weer een 10 tal foto's gemaakt. Klik op de foto hierboven om het album van vandaag te openen.

Wij gaan nu ff bijkomen van de Ronde van België. Woensdag kijken we alvast vooruit naar de Ronde van Luxemburg die donderdag as van start gaat.

 
 

zaterdag 24 mei 2003
. 4e etappe Ronde van België: Individuele tijdrit
door Servais

Het ging vandaag goed in de tijdrit en ik ben tevreden met de 7e plaats. Het parcours was ideaal voor mij: lekker vlak en niet te lang. Het draaide perfect tot een kilometer of 4 voor het einde. Toen moesten we een brug over en dat brak een beetje mijn ritme. Daarna was het harken naar de finish. Ik was niet de enige die dat gevoel had. Iedereen die ik sprak na de

tijdrit had hetzelfde gevoel. Vanmorgen zijn we met de ploeg het parcours wezen verkennen, daarna weer terug naar het hotel en daar wat gegeten. Hierna nog even op bed gelegen en daarna weer vertrokken naar Mechelen. Hier heb ik het parcours nog een keer gereden en daarna nog wat op de roller gereden. Een heel gedoe voor een tijdrit van 21km. Mijn ploegmaat Michael Rogers werd 2e in de tijdrit en is nu leider in het klassement. Hij zal morgen de man zijn die wij gaan helpen, maar er is nog
Fotoalbum tijdrit Ronde van België
van alles mogelijk. Het is een lastige etappe en we hebben 5 renners in de top 15 staan. Mocht het mis gaan met Rogers, dan hebben we altijd nog mannen als VDB, Museeuw en Bodrogi achter de hand. En wie weet kan ik zelf in de Ardense heuvels voor een verassing zorgen. Ik zou al heel tevreden zijn als ik mij 5e plaats in het klassement kan behouden, maar het belangrijkste is natuurlijk dat de overwinning in de ploeg blijft.
 
. Uitslag 4e etappe, nieuwe foto's en multimedia
door webmaster

Uitslag 4e etappe:
1 Fabian Cancellara - Fassa Bortolo 24.50
2 Michael Rogers - QSD op 10 sec
3 Robert Bartko - Rabobank op 13 sec
4 Raivis Belohvosciks - Marlux op 17 sec
5 Laszlo Bodrogi - QSD op 22 sec
7 Servais Knaven - QSD op 29 sec

Algemeen klassement na 4e etappe:
1 Michael Rogers - QSD 14.59.43
2 Robert Bartko - Rabobank op 3 sec
3 Raivis Belohvosciks - Marlux op 7 sec
4 Laszlo Bodrogi - QSD op 7 sec
5 Servais Knaven - QSD op 16 sec
 

Servais heeft vanmiddag een hele goeie tijdrit gereden. Dat was weer genieten! Een mooie uitslag en ook nog een goed klassement.
Vanmiddag heb ik in Mechelen een aantal foto's gemaakt. Klik op de foto hierboven om het album te openen. Als het goed is volgen er de komende dagen nog een aantal mooie actiefoto's van Servais tijdens de tijdrit.

Klik hier voor een kort tv fragment "Servais aan de start van de tijdrit"
Klik hier voor een kort tv fragment "Servais onderweg tijdens de tijdrit"

 
. Vooruitblik naar de 5e etappe:
door webmaster

Vorig jaar eindigde de Ronde van België in Marche-en-Famenne. Dit jaar ligt de finish in Ans en dat betekent een lastige finale. Men spreekt zelfs van een kleine 'Luik-Bastenaken-Luik'.
De etappe van morgen is 201 km lang met daarin zeven hellingen: Côte de Marchin, Côte de Presseux, Côte de Rouvereux, Côte de Chambralles, Côde de la Redoute, Côte de Tilff en Côte Saint-Nicolas.
De renners vertrekken morgenmiddag om 11u40 in Mechelen. De finish is voorzien rond 16u45 in Ans.

 
 

vrijdag 23 mei 2003
. 3e etappe Ronde van België
door Servais

Het was vandaag een lange dag, maar ik heb het goed doorstaan en de ploeg heeft gewonnen, wat een mooie opsteker is. Extra mooi natuurlijk, omdat het in de Ronde van

Belgie is. Met mij ging het vrij goed, maar we hebben nooit echt volle bak hoeven rijden. De kopgroep reed al vrij snel weg en daarna was het een goed tempo in het peloton. Ook vandaag hadden we weer geluk met het weer. Wij hebben geen regen gehad, terwijl het thuis de hele dag geregend heeft. Geluk is met de dommen zeggen ze..... Morgen is de tijdrit. Ik ga uiteraard voluit en dan zien we wel waar het schip strandt. Het zou mooi
Fotoalbum 3e etappe Ronde van België
zijn als ik de prestatie van vorig jaar (5e) kan herhalen. We zullen het zien morgen.
 
. Uitslag 3e etappe en nieuwe foto's
door webmaster

Uitslag 3e etappe:
1 Tom Boonen QSD 6.03.00 (40.74 km/h)
2 Jimmy Engoulvent Brioches La Boulangere
3 Karsten Kroon Rabobank
4 Hayden Roulston Cofidis
5 Ludo Dierckxsens Landbouwkrediet
20 Servais Knaven - QSD

Algemeen klassement na 3e etappe:
1 Axel Merckx Lotto-Domo 14.34.23
2 Tom Steels Landbouwkrediet op 8sec
3 Rik Reinerink Bankgiroloterij op 12sec
4 Stefan Van Dijck Lotto-Domo op 14sec
5 Max Van Heeswijk US Postal op 14sec
9 Servais Knaven - QSD op 17 sec
 

Vandaag waren we met webteam weer aanwezig in de Ronde van Belgie. Vanmorgen om 06u00 is Evert richting Knokke vertrokken om een aantal foto's te maken bij de start. Ik ben vanmiddag in Haacht geweest bij de finish, helaas hebben we daarvan geen foto's wegens een aantal technische probleempjes.
Klik op de foto hierboven om het album van de 3e etappe te openen.

 
. Vooruitblik naar de 4e etappe: Individuele tijdrit
door webmaster

Net als vorig jaar wordt in Mechelen ook dit jaar weer de individuele tijdrit gehouden. Vorig jaar situeerde alles zich aan de Nekkerhal. Nu gaat de tijdrit door het volle stadscentrum. De Brusselse Poort doet dienst als start- en aankomstplaats van de individuele tijdrit die over 21 kilometer gaat.
De renners vertrekken om de minuut, behalve de laatste 20 om de 2 minuten. De eerste renner gaat om 13u30 van start. Morgenmiddag rond 16u30 weten we wie de tijdrit heeft gewonnen.

Morgen ben ik de ganse dag in Mechelen bij de Tijdrit. Foto's en een verslagje van Servais volgen uiteraard morgenavond op de website!

Klik hier voor het kaartje van de Ronde van België

 
 

donderdag 22 mei 2003
. 2e etappe Ronde van België
door Servais

Vandaag was het iets gemakkelijker dan gisteren. Er was zeker zo veel wind als gisteren, maar hij stond iets gunstiger, waardoor we niet al te veel zijwind hadden. Af en toe brak het peloton wel, maar telkens kwam alles weer terug. Ik had goede benen en in de finale ben ik geregeld meegesprongen, maar we reden nooit echt ver weg. Net voor de laatste ronde reed

Axel Merckx weg. Even later sprong Jans Koerts daar nog naartoe. Het was jammer dat er van ons niemand mee was. Ikzelf kon op dat moment niet, omdat ik net daarvoor nog weg was geweest. We hebben daarna nog wat op kop gereden, maar bij ons was het beste er vanaf en de andere ploegen konden ook niet echt meer. De 2 bleven dus voorop. Op het einde was het nog wel oppassen, want in de laatste kilometer zaten veel bochten en voor je het weet vallen er gaten en heb je secondes
Fotoalbum 2e etappe Ronde van België
aan de broek. Toch wel jammer voor de ronde dat er zo'n plaatselijke ronde in zit. De hele dag rijden we over mooie wegen en in de finale moet je dan op zo'n plaatselijke ronde rijden. We hebben geluk gehad dat het niet regende. Ook vandaag was de rit een stuk langer dan in het rondeboek stond. Gisteren was het 191km en vandaag 190. Laten we hopen dat het morgen niet nog eens 15 km langer is dan het boek staat vermeld. Dan komen we boven de 260 km. We zullen het wel zien morgen.
 
. Uitslag 2e etappe, foto's en multimedia
door webmaster

Uitslag 2e etappe:
1 Jans Koerts - Bankgiroloterij 4.15.12
2 Axel Merckx - Lotto-Domo
3 Laszlo Bodrogi - QSD op 13 sec
4 Tom Steels - Landbouwkrediet op 14 sec
5 Saulius Ruskys - Marlux-Wincor Nixdorf
30 Servais Knaven - QSD

Algemeen klassement na 2e etappe:
1 Axel Merckx - Lotto-Domo 8.27.34
2 Tom Steels - Landbouwkrediet op 8 sec
3 Rik Reinerink - Bankgiroloterij op 12 sec
4 Stefan Van Dijck - Lotto-Domo op 14 sec
5 Max Van Heeswijk - US Postal op 14 sec
10 Servais Knaven - QSD. op 17 sec
 

Met de eerste tussenspurt in zicht gingen Servais, Leon Van Bon en Bart Voskamp op 37 km voor de finish in de aanval. Klik hier voor het fragment.

Evert de Moor maakte vandaag bij de finish in Knokke een aantal foto's. Klik op de foto hierboven om het album te openen!

 
. Vooruitblik naar de 3e etappe: Knokke Heist - Haacht
door webmaster

Morgen alweer de 3e etappe van Knokke-Heist naar Haacht. Oorspronkelijk zou deze etappe gaan over een afstand van 225 km, maar door diverse parcourswijzigingen als gevolg van wegenwerken is de 3e etappe een stuk langer geworden tot 246 km. In de etappe van morgen zitten er een aantal bekende klimmen. Met achtereenvolgens de Berendries, de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg, de Bruine Put, de Alsemberg en de Smeysberg in Huldenberg. In Haacht leggen de renners tot slot nog drie plaatselijke rondes af.

Het peleton gaat morgenochtend om 10u10 van start aan de Knokkestraat in Heist. De renners tekenen er vanaf 09u00 het controleblad op het startpodium. De finish is voorzien rond 15u45 in Haacht.
Ook morgen proberen we weer een aantal foto's te maken. Evert zal morgenochtend al vroeg uit de veren moeten. Hij zal bij de start in Knokke aanwezig zijn en ik ga morgen naar de finish in Haacht. Morgenavond meer nieuws vanuit de Ronde van België!

 

woensdag 21 mei 2003
. 1e etappe Ronde van België
door Servais

Het was vandaag een vlakke etappe met veel wind. In het begin was het eerst een stuk wind tegen, langs de kust, maar toen we van de kust afdraaiden en de wind van opzij kwam viel het peloton gelijk in waaiers. Ik zat in de eerste waaier. Er kwam nog een tweede groep terug en met deze groep hebben we de rest van de dag voorop gereden. De achtervolgers verloren steeds meer tijd en finishten op een minuut of 25. In de finale werd er veel gedemareerd en ben ik nog een aantal keer meegesprongen. Het werd een massasprint, waarin Tom Steels sneller was dan Stefan van Dijk.
Met mij ging het best goed, maar op het einde was het nog niet helemaal zoals het zijn moet. Normaal zal dat de komende dagen wel beter worden.

 
. Uitslag 1e etappe en vooruitblik naar morgen
door webmaster
Uitslag 1e etappe: Oostende-Oostende
1 Tom Steels - Landbouwkrediet-Colnago 4.12.28 (41.9 km/h)
2 Stefan Van Dijck - Lotto-Domo
3 Rik Reinerink - Bankgiroloterij
4 Tom Flammang - Cofidis
5 Wesley Van Speybroeck - Landbouwkrediet-Colnago
45 Servais Knaven - Quick Step-Davitamon


2e etappe: Oostende - Knokke-Heist

De 2 etappe gaat morgenochtend om 11u30 van start op het E. Feysplein in Oostende. Vanaf 10u15 worden de renners voorgesteld op het startpodium. De etappe gaat morgen over 172,5 km van Oostende naar Knokke-Heist. Een vlak parcours met in de finale 3 plaatselijke rondes van 9 km. De aankomst is voorzien rond 15u45 aan de Elisabethlaan in Knokke-Heist.

 
 

dinsdag 20 mei 2003
. Servais morgen van start in de Ronde van België
door webmaster

Morgen gaat Servais van start in de Ronde van België. De afgelopen week is Servais wat ziek geweest. Maar het gaat nu weer vrij goed met hem. De afgelopen dagen heeft hij lekker getraind en gisteren heeft hij nog een fietstest gedaan in Leuven. De test was redelijk. Maar wel iets minder dan wanneer hij niet ziek zou zijn geweest.

Formule Ronde van België aangepast!
Net als vorig jaar gaat de Ronde van België ook dit jaar weer van start in Oostende. In vergelijking met vorig jaar heeft de organisatie een aantal wijzigingen aan de formule van de Ronde van België aangebracht. Zo werden de proloog en de ochtendetappe op zaterdag geschrapt. Ook het parcours van de slotrit werd hertekend. De Ronde van België eindigd dit jaar in Ans. De laatste etappe gaat over 200 km met hierin een aantal bekende klimmen uit Luik Bastenaken Luik. Een lastige etappe dus!
Zondagavond weten we wie Bart Voskamp zal opvolgen als winnaar van de Ronde van België.

Vanavond voorstelling van de ploegen!
Vanavond gaat de Ronde van België in Oostende feestelijk van start met een voorstelling van de renners. Vanaf 18.30 uur worden de vijftien deelnemende ploegen aan het publiek voorgesteld op het Wapenplein.

Een overzicht van de ritten
Rit 1: woensdag 21 mei: Oostende-Oostende (176,5 km)
Rit 2: donderdag 22 mei: Oostende-Knokke-Heist (172,5 km)
Rit 3: vrijdag 23 mei: Knokke-Heist-Haacht (224 km)
Rit 4: zaterdag 24 mei: Individuele tijdrit Mechelen (21 km)
Rit 5: zondag 25 mei: Mechelen-Luik-Ans (201 km)

Ronde van België

Klik hier
voor het kaartje van de Ronde van België

Uiteraard zullen we Servais de komende dagen weer op de voet volgen!
 
. Morgen de 1e etappe: Oostende - Oostende
door webmaster
De 1e etappe gaat morgen van Oostende naar Oostende over een afstand van 176,5 km.
Vanaf 10.15 uur tekenen de renners het controleblad op de Alfons Pieterslaan in de buurt van het stadhuis. De start wordt gegeven om 11.25 uur. Na een grote ronde van 136 km komt het peloton opnieuw in Oostende, waar met vier plaatselijke ronden en drie tussenspurten de finale gereden wordt. De finish is voorzien rond 16u00.

Net als vorig jaar zal de VRT ook dit jaar weer rechtstreeks verslag doen van de Ronde van België op TV1. De uitzending begint morgen om 13u35.
 
. Foto's uit de 4 daagse van Duinkerken
door webmaster

Afgelopen week ontvingen we van Eric Meaux, fotograaf van
Velo-club.net een aantal mooie foto's van Servais vlak voor de Individuele tijdrit in de 4 daagse van Duinkerken.

Klik op de foto hiernaast om het album te openen.


Individuele tijdrit 4 daagse van Duinkerken
 
 

vrijdag 16 mei 2003
. Nieuwe column 'Aan de kant'
door webmaster
Evert de Moor heeft alweer een nieuwe column klaar. Kijk snel op onze homepagina om de column te lezen.
 

donderdag 15 mei 2003
. Een beetje ziek
door Servais
Ik ben sinds gisteren een beetje ziek. Het begon met dezelfde klachten als voor de Omloop Het Volk: een beetje keelpijn, hoofdpijn en oorpijn. Ik ben daarom meteen begonnen met antibiotica, in de hoop dat het niet doorzet. Hierdoor heb ik de afgelopen dagen niet veel kunnen trainen. Vandaag wilde ik 4 uur gaan, maar na anderhalf uur was ik al terug thuis. Voor de training voelde ik me goed, maar tijdens het trainen kreeg ik weer veel hoofdpijn. Het leek me beter om terug te gaan. Nu voel ik me weer een stuk beter en morgen ga ik opnieuw proberen om 4 uur te trainen. Laten we hopen dat het dan beter gaat. Ik heb geen koorts, dus dat scheelt. De conditie zal er niet veel onder lijden, hoop ik. Deze zal echter ook niet veel verbeteren, wat wel de bedoeling was voor deze week. De Ronde van Belgie komt op dit moment niet in gevaar.
 
 

woensdag 14 mei 2003
. Karikatuur van Servais gemaakt door Nesten
door webmaster

Klik op de foto voor een groter formaat!
 
 

maandag 12 mei 2003
. 5e & 6e etappe: 4 daagse van Duinkerken
door Servais
Gisteren was het al vroeg dag: om 7 uur moesten we al ons bed uit. Thuis is dat een gewoonte, maar als je tijdens een etappekoers zo vroeg op moet staan, valt dat toch tegen. Zeker als je de rest van de week tot 9 uur kon blijven liggen. Om 8 uur vertrokken we al naar het parcours van de tijdrit en om kwart voor 9 zat ik al op de fiets om het parcours te verkennen. De benen voelden redelijk aan, maar niet super. Ik besloot dat ook om niet voluit te gaan in de tijdrit. In het begin reed ik vrij rustig, maar na een kilometer of 6 begon het goed aan te voelen en heb ik flink doorgereden. Ik werd 16e op iets meer dan een minuut van de winnaar Moreau. Ik was hier heel tevreden over.
In de namiddag hadden we nog een rit van een kleine 100km. Het tempo lag zeer hoog en op het einde hebben we met de ploeg nog op kop gereden. Dit ging goed. Ik heb ook vol meegereden. Toch een goede training. De rit eindigde in een massasprint en werd gewonnen door de Fransman Jean Patrick Nazon.
De komende dagen doe ik het even rustig aan. Eerst goed herstellen van de afgelopen week. In de loop van de week ga ik weer wat krachttraining doen, een paar lange trainingen en wat dagen met blokken. Maandag heb ik dan nog een test in Leuven en daarna begint de Ronde van Belgie alweer.
 
 

zondag 11 mei 2003
. Uitslag 5 & 6e etappe: 4 daagse van Duinkerken
door webmaster
Christophe Moreau van de Crédit Agricole ploeg heeft de 4 daagse van Duinkerken op zijn naam geschreven. Na zijn overwinning in de koninginnerit van zaterdag verstevigde hij zijn voorsprong in de tijdrit van vanmorgen.
Servais heeft vandaag een goeie tijdrit gereden en werd knap 16e. Vanmiddag zagen we hem in de finale van de laatste etappe aan kop van het peleton mooie dingen doen.
De komende weken staan er nog een paar mooie rittenkoersen op het programma. Te beginnen volgende week woensdag in de Ronde van Belgie.

Een verslagje van Servais over de tijdrit en laatste etappe volgt morgen !


5e etappe: Tijdrit

1 Christophe Moreau (Credit Agricole) 00 h 23 min 05 sec
2 Robert Bartko (Rabobank) op 25 sec
3 Didier Rous (Brioches La Boulangère) op 26 sec
4 Bart Voskamp (BankGiroLoterij) op 33 sec
5 Laurent Brochard (AG2R Prévoyance) op 38 sec
16 Servais Knaven (Quick Step Davitamon) op 1 min 5 sec


6e etappe:

1. Damien Nazon (Brioches La Boulangère 2.02.32
2. Youri Metloushenko (Landbouwkrediet - Colnago)
3. Jaan Kirsipuu ((AG2R Prévoyance)
65 Servais Knaven (Quick Step Davitamon)

Eindklassement

1. Christophe Moreau (Credit Agricole)
2. Didier Rous (Brioches La Boulangère) op 29 sec
3. Laurent Brochard (AG2R Prévoyance) op 1 min 29 sec
58 Servais Knaven (Quick Step Davitamon) op 23 min 59 sec
 
 

zaterdag 10 mei 2003
. 4e etappe: 4 daagse van Duinkerken
door Servais
Het was lastig vandaag. Vanuit het vertrek werd er gelijk gedemareerd. Op een gegeven moment reden er 9 renners weg. Zij liepen uit tot een minuut of 7. In het peloton werd er toen een flink tempo gereden door de ploegen van de favorieten. Het was een behoorlijk tempo en de voorsprong van de kopgroep liep snel terug. Ik kon vrij goed mee, maar ik voelde wel dat de benen langzaamaan leeg begonnen te raken. Op 3 ronden van het einde werd er gedemareerd en moest ik lossen. We waren met een man of 50, denk ik. Daarna hebben we de laatste 3 ronden met een goed tempo gereden. Ik denk dat we op een minuut of 20 binnen kwamen.
Morgen is er eerst een tijdrit en 's middags een etappe van 96km. Een drukke dag dus.
 
. Uitslag 4e etappe
door webmaster

1 MOREAU Christophe (CREDIT AGRICOLE) 04 h 35 min 27 sec
2 ROUS Didier (Brioches LA BOULANGERE)
3 HALGAND Patrice (Jean DELATOUR) op 9 sec
4 BROCHARD Laurent (AG2R PREVOYANCE) op 29 sec
5 ZABRISKIE David (U.S. POSTAL) 1 min 29 sec
61. KNAVEN Servais (QUICK STEP DAVITAMON) op 22 min 42 sec

Morgen staan er 2 ritten op het programma tijdens de laatste dag van de 4 daagse van Duinkerken. Morgenochtend om 9 uur een individuele tijdrit over 19 km van Gravelines naar SIVOM de l'Aa. In de namiddag om 15 uur rijden de renners de 6e etappe van Gravelines naar Duinkerken over een afstand van 96,1 km. In Duinkerken worden er 7 rondjes over een plaatselijk parcours van 8,7 km gereden.
Morgen zal France 3 vanaf 16u20 rechtstreeks verslag doen van de finale van de laatste etappe van de 4 daagse van Duinkerken.
 

vrijdag 9 mei 2003
. 3e etappe: 4 daagse van Duinkerken
door Servais
De etappe van vandaag was een stuk lastiger dan het grafiekje deed vermoeden. Op de grafiek stonden 3 klimmetjes vermeld. Op deze klimmetjes waren er punten voor het bergklassement te verdienen. In werkelijkheid waren er misschien wel 30 klimmetjes en de bergprijzen waren nog het makkelijkst. Er werd bijna de hele dag flink doorgereden. In het begin reed er een man of 15 weg en zat er niemand van ons mee. We hebben toen met de ploeg het gat dichtgereden. Hierna reed er 1 renner weg en ging het bij ons even wat rustiger. Een stuk verder ging het tempo weer omhoog en volgde de ene klim na de andere. Ik heb toen best afgezien, ook omdat ik vrij ver van achteren reed. Halfweg kon ik van voren komen en toen was het een stuk gemakkelijker. In de finale kwam alles bij elkaar. Op de plaatselijke ronde zaten nog 2 lastige klimmetjes en moesten veel renners lossen. Ik hing er nog net aan, maar ik had niet de kracht meer om van voren te komen en nog iets te doen voor onze sprinter Clerc. Hij werd overigens nog knap 6e. Knap, omdat hij de laatste 3 weken door ziekte bijna niet heeft kunnen trainen. Jaan Kirspiuu won de etappe.
Morgen is de zwaarste etappe. We rijden dan rondjes van 23km met hierin 4 klimmetjes. Vorig jaar kwamen de renners hier 1 voor 1 binnen. Het zal flink afzien worden morgen.
 
. Uitslag 3e etappe
door webmaster

1 KIRSIPUU Jaan (AG2R PREVOYANCE) 04 h 30 min 39 sec
2 DEAN Julian (C.S.C)
3 HUNT Jeremy (MBK OKTOS)
4 O'GRADY Stuart (CREDIT AGRICOLE)
5 COOKE Baden (FDJEUX.COM)
69. KNAVEN Servais (QUICK STEP DAVITAMON)


De Fransman Frédéric Finot behoudt de leiderstrui in het algemeen klassement. Servais staat in het algemeen klassement op de 64e plaats op 2min21 van de leider

De 4e etappe gaat morgen van Wimereux naar Boulogne-sur-Mer over een afstand van 179, 8 km. Een zware etappe met een aantal klimmetjes zoals de 'Mont Lambert'. Het peleton gaat om 12u45 van start de finish is voorzien rond 17u20. De laatste 145 km rijden de renners 6 rondjes van 23,8 km. Morgenavond meer nieuws van Servais
 
Tot slot willen we jullie nog ff meegeven dat Servais op 18 mei toch niet van start gaat in de GP van Vilvoorde. De Quick Step Davitamon ploeg zal dus niet rijden in Vilvoorde.
 
 

donderdag 8 mei 2003
. 2e etappe: 4 daagse van Duinkerken
door Servais
Vandaag was het een hele snelle etappe. Vanaf het begin werd er gedemareerd, maar nooit reed er een groep ver weg. Het eerste uur reden we 49 kilometer. Tot 150km bleef het demareren duren en toen ging de ploeg van de leider de koers controleren en eindigde de rit in een massaprint. In de laatste kilometer waren er nog een aantal valpartijen. De rit werd verassend gewonnen door de Deen Lars Michaelsen. Ik heb eigenlijk de hele dag "rustig" in het peloton meegereden. Op het einde begon ik mijn benen toch flink te voelen. De hartslag was de hele dag niet zo heel hoog, maar toch was ik vermoeid na de wedstrijd. Eigenlijk wel normaal ook, na 3 weken niet gekoerst te hebben.
 
. Uitslag 2e etappe
door webmaster

1 MICHAELSEN Lars (TEAM C.S.C) 4u16 min 55 sec
2 KIRSIPUU Jaan (AG2R PREVOYANCE)
3 KEMNA Rudi (BANKGIROLOTERIJ BATAVUS)
4 MITLUSHENKO Yuri (LANDBOUWKREDIET COLNAGO)
5 O'GRADY Stuart (CREDIT AGRICOLE)
107. KNAVEN Servais (QUICK STEP DAVITAMON)

In het algemeen klassement behoudt de Fransman Frédéric Finot de leiderstrui. Servais staat op de 88e plaats op 2min21.


Morgen alweer de 3e etappe in de 4 daagse van Duinkerken. Het peleton vertrekt morgmiddag om 12u00 in Arras en de finish is voorzien rond 17u00 in Arques. Onderweg moeten de renners over 3 hellingen en in de finale worden er nog 2 plaatselijke rondes gereden. In totaal leggen de renners morgen 191,4 km af. Meer nieuws morgenavond!
 

woensdag 7 mei 2003
. 1e etappe: 4 daagse van Duinkerken
door Servais
Het was vandaag een perfecte etappe om weer te beginnen met koersen: zonnig, een graad of 20 en weinig wind. Het parcours was ook niet zo heel lastig. Tussen km 50 en 80 een aantal klimmetjes en de rest was vlak. In de finale hadden we nog 1 kasseistrook bij Orchies. Deze rijden we ook met Parijs-Roubaix. In het begin werd er veel gedemareerd en na een kilometer of 20 reden 2 renners weg. Zij liepen uit tot een minuut of 10. In de finale werd er hard achter gereden, maar de koplopers hielden 2 minuten over op de streep. Met mij ging het best lekker. Gewoon lekker meegebold in het peloton. Net voor de kasseien reed ik nog lek, maar ik kwam snel terug en op de kasseien zat ik goed van voren. Ik finishte in het peloton. Morgen is er weer een vrij vlakke etappe. Deze is 200km. Hopen dat het weer zo'n mooi weer is. Tot morgen. Servais.
 
. Uitslag 1e etappe
door webmaster

1 FINOT Frédéric (Jean DELATOUR) 04 h 35 min 34 sec
2 BERGES Stéphane ( AG2R PREVOYANCE) à 0 sec
3 STEELS Tom (LANDBOUWKREDIET COLNAGO) à 2 min 5 sec
4 MITLUSHENKO Yuri (LANDBOUWKREDIET COLNAGO)
5 BROCHARD Laurent (AG2R PREVOYANCE)
63. Servais Knaven (Quick Step Davitamon)


De 2e etappe gaat morgen van Sin le Noble naar Bapaume over een afstand van 200,9 km. Het peleton gaat morgenmiddag om 12u00 van start en de finish is voorzien rond 17u10.
Morgenavond meer nieuws van Servais.
 

dinsdag 6 mei 2003
. De "vakantie" zit er weer op
door Servais
Morgen beginnen we weer met koersen. Afgelopen weken heb ik lekker kunnen bijkomen van het voorjaar. De eerste week bijna niet op de fiets gezeten en genoten van het mooie weer. Lekker tijd genomen voor de familie en wat getuinierd. Vind ik altijd wel leuk om te doen als ik een tijdje thuis ben. Vooral in het voorjaar en dan na het seizoen weer. Ik ben ook op zoek geweest naar kasseien voor onze oprit. Ik heb een mooie partij gevonden. Deze worden volgende maand gelegd. De afgelopen week heb ik goed getraind. Elke dag een uur of 3, niet zo heel lang dus, maar wel altijd intensief. Ook heb ik krachttraining gedaan. Verder nog wat met de tijdritfiets bezig geweest, om deze zo goed mogelijk af te stellen. Het beste voel je dit natuurlijk pas tijdens een tijdrit.
Vorige week zondag was de doop van Senne en hebben we een leuke dag gehad.
In Duinkerken zal ik het de eerste dagen wel moeilijk krijgen. Je mist toch wel een beetje koersritme. Ik zie dit toch meer als een voorbereiding op de Ronde van Belgie. Wie weet kan ik daar een goed klassement rijden. Mijn programma is een beetje aangepast. Ik rijd de Ronde van Luxemburg ipv de Ronde van Duitsland en misschien rijd ik 18 mei in Vilvoorde, maar dat is nog niet zeker.
Ik zal jullie deze week op de hoogte houden van de ontwikkelingen in Duinkerken.
 
. 4 daagse van Duinkerken
door webmaster
Morgen gaat Servais dus van start in de 4 daagse van Duinkerken. Sinds vorig jaar telt deze wedstrijd nog maar 5 dagen, voorheen waren dat er 6. Ja, en hoe komen ze dan aan de naam 4 daagse van Duinkerken vraag je je dan af? Het parcours van de 4 daagse is overweegend vlak en dus zeer geschikt voor de tempo- en tijdrijders.
De 1e etappe gaat morgen van Duinkerken naar Roost Waredin over 189,5 km. Het peleton gaat om 12 uur van start op de 'Place Jean Baert' in Duinkerken en de finish is voorzien rond 17u00. De renners moeten morgen over 2 hellingen en op minder dan 50 km van de finish liggen er dan ook nog 2 kasseistroken bekend uit Parijs-Roubaix te wachten. Tot slot worden er in de finale nog 2 plaatselijke rondes van 12,5 km afgelegd.
Morgenavond uiteraard meer nieuws van Servais.

Overzicht van de ritten:
  • woensdag 7 mei 2003:
    Dunkerque - Roost-Warendin (189,5 km)
  • donderdag 8 mei 2003:
    Sin le Noble - Bapaume (200,9 km)
  • vrijdag 9 mei 2003:
    Arras - Arques (191,4 km)
  • zaterdag 10 mei 2003:
    Wimereux - Boulogne-sur-Mer (180,4 km)
  • zondag 11 mei 2003:
    VM: Gravelines et le SIVOM de l'Aa (19,0 km)
    NM :
    Gravelines - Dunkerque (96,1 km)

website 4 daagse van Duinkerken



 
 

maandag 5 mei 2003
. Daar zijn we weer !
door webmaster
De afgelopen 2 weken is het ff wat rustiger geweest op onze website. Servais heeft een korte rustperiode gehad en zelf heb ik ook eens wat meer tijd voor andere dingen gehad. Tja, het was weer ff wennen hoor, 2 weken zonder wedstrijden en updaten.
Toch heb ik zoals je misschien al gezien hebt een aantal nieuwe foto's in de linkerzijde op sommige pagina's geplaatst. Het ziet er nu allemaal weer ff wat anders uit hé! Ook de wielercarrière van Natascha hebben we terug op de site gezet. Afgelopen winter ben ik volop bezig geweest met het vernieuwen van de website. Helaas had ik toen geen tijd meer om ook de pagina van Natascha aan te passen. Maar bij deze zijn nu alle pagina van de oude naar de nieuwe website overgezet.
Ook onze columnist Evert de Moor heeft de afgelopen weken niet stil gezeten hoor. De column van mei is klaar en je kan hem nu lezen op onze homepagina of
klik hier.

Morgen kijken we alvast vooruit naar de 4 daagse van Duinkerken die woensdag van start gaat!
 
. Bestel nu het nieuwe POLO SHIRT
door webmaster
Vanaf vandaag kan je het nieuwe polo shirt van servaisknaven.nl bestellen via de website!
Voor slechts 12 Euro ontvang je dit exclusieve shirtje.

Klik op de foto hiernaast voor meer info!
BESTEL NU HET POLO SHIRT

O ja, afgelopen week kregen we van Marcel Opdenoordt 2 vakantiefoto's vanuit Florida. Moeten jullie eens opletten hoe een ECHTE Knaven supporter op vakantie gaat !
We zijn heel benieuwd waar ons polo shirt de volgende keer zal opduiken!

 
. Bericht aan de gebruikers van Windows XP
door webmaster
Het is mogelijk wanneer je met Windows XP werkt, dat onze fotoalbums en columns worden geopend over een volledige pagina. Normaal is het de bedoeling dat de fotoalbums en columns in een kleiner formaat in het midden van je scherm worden geopend. Het probleem ligt zeker niet aan je computer maar wel aan Windows XP. Niet alle versies van Windows XP geven deze foutmelding met het script dat wij gebruiken. We hopen dat er nog een update van Windows volgt, waardoor dit probleem zal worden verholpen. Zoniet dan zal ik op het einde van het seizoen een nieuw script gebruiken om dit probleem in Windows XP op te lossen.
 
 
Nieuws april 2003